Mod de 21,1 km: Det sure slid

Man kan ikke bare knipse med fingrene og gennemføre et halvmaraton, erfarer Deres blogger. Vi beklager...

Løbestier er ikke nødvendigvis gode venner med løberne.
Løbestier er ikke nødvendigvis gode venner med løberne.

At begynde at løbetræne er ikke nødvendigvis forbundet med den store åbenbaring.

Det har det ikke været for mig. Det er hårdt og surt at løbe. Til tider. Nogle gange er det også sjovt frigørende at snøre skoene, koble fra og jogge derudaf.

Men for pokker hvor er det ikke altid lige sjovt. Ude i naturen kan der være modvind, bilos, regnvejr, cyklister, hundelorte og byggepladser (dem er der mange af i København, skulle jeg hilse og sige). Asfalten er hård og løbeskoenes såler tager ikke altid mellemstore sten, man træder på på grusstierne.

Og så er der musklerne. Dem der gerne skulle udvikle sig og vokse i takt med den tiltagende træning. De er ømme og slidte. Jow, de vokser nok. Det kan jeg godt nok ikke se. Men jeg kan mærke, når de har været i gang.

Jeg kan næsten ikke slæbe mig af sted på cykel. Og det har resulteret i, at jeg har måtte tage bussen i dyb pinlighed, selvom solen skinnede og jeg ikke skulle mere end hjemmefra og ind til centrum (to-tre km MAKS). P i n l i g t…

På løbebåndet, som jeg faktisk holder en del af, er det ikke meget bedre. Belastningen er ikke overraskende den samme. Og her kan jeg samtidig få fornøjelsen af at sammenligne mig med de andre. Foreløbig har det ikke været den store succesoplevelse. De er større, stærkere og hurtigere end mig. Eller…det ser sådan ud, når de vælter af sted med deres irriterende store muskler på ben og overkroppe, deres lækre læskedrikke og det tilfredse smil, der klistrer til læberne, når triumfen er i hus.

Og der står jeg med stankelben og spaghetti væltende ud af ærmerne og skuler. Sveden pibler frem og skærmen viser, at jeg nu har været i gang i 14 minutter og har løbet 2,4 km…

Ja, okay. Det var måske en værre omgang galde, jeg fik lukket ud. Men for mig er motion og træning frem mod et halvmaraton ikke lutter lagkage. Det er slitage og hårdt arbejde.

DERFOR halvmaraton:

Ekstrabladet.dk's journalist er blevet opfordret til at løbe Powerade København Halvmaraton 9. september. Formen har fra starten været skidt, så der er noget, der skal arbejdes med.

Du kan fredag efter fredag følge lidelserne kombineret med gode råd og tips fra udstyr over kost og ernæring til psykologi og meget andet i bloggen her på ekstrabladet.dk.

Fakta om selve løbet: Powerade København Halvmaraton afvikles 9. september på en trafikafspærret rute i det indre København. Og byder på en 500 meters opløbsstrækning på et Øster Allé klædt på til fest. I år med mere underholdning, musik og opbakning undervejs.

En trafikafspærret rute vil betyde ændringer af trafikken i det indre København, men omlægningerne er nøje planlagt, så de giver færrest mulige gener for byens borgere. I ugen op til løbet, gøres der en ekstra indsats, for at gøre opmærksom på disse ændringer.

Prisen for at deltage er 280 kr. Tilmelding er muligt på tilmelding.sparta.dk. Find mere info på kobenhavnhalvmaraton.dk.

Sparta har arrangeret Powerade København Halvmaraton i indre København siden 2010, hvor 5.764 løbere deltog. Løbet afvikles i samarbejde med iFORM og Aktivtræning. Løbets hovedsponsor er Powerade.

Løbsrekord kvinder: Maris Sig Møller, AGF, DK - 1:15:56 (2011)
Løbsrekord herrer: Martin Parkhøi Sparta, DK - 1:07:42 (2010)

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen