Madfup igen-igen: Bone's fylder løgn i kunderne

Spareribs-kæden Bones narrer igen sine kunder med falske løfter

Tidligere påstod Bone's-kæden, at der var mærkevarewhiskey i vhiskeysaucen. Nu påstår Bone's, at der er mærkevarechokolade i moussen. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck
Tidligere påstod Bone's-kæden, at der var mærkevarewhiskey i vhiskeysaucen. Nu påstår Bone's, at der er mærkevarechokolade i moussen. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck

Fødevarefup.

For få år siden fik den fremadstormende Herning-baserede 'amerikanske' restaurantkæde Bone’s en bøde for i årevis at have snydt kunderne med Jack Daniel's-whiskeysauce, som slet ikke indeholdt Jack Daniel's-whiskey.

Og nu er den så helt gal igen.

Forleden opdagede fødevarekontrollen, at gæsterne igen blevet udsat for madfup på kædens 21 restauranter landet over.

Chokolade-løgn
Menukortet, som årligt indbringer ejerne 8-10 millioner kroner i overskud, indeholdt nemlig yderst tvivlsomme påstande om at kædens pizzaer er bagt på durum-mel - og at chokolademoussen er lavet af ægte belgisk Callaubaut-chokolade.

'Chokolademousse af den lækreste belgiske Callaubaut-chokolade,' påstod Bone’s.

Men pizzaerne er fremstillet af ordinært hvedemel og Bone’s kan overhovedet ikke garantere, at chokoladen i moussen var fra producenten Callebaut, der er berømt for at lave noget af verdens bedste konfekture-chokolade.

'Vildleder forbrugerne'
Dermed lever Bone’s op til sit slogan om at 'give gæsterne langt mere end de forventer,' for gæsterne forventer næppe at blive fyldt med løgn.

Så Fødevarekontrollen gav kritik: 'Det indskærpes, at fødevarer ikke må sælges under omstændigheder, der vildleder forbrugerne,' står der i den seneste kontrolrapport.

Ligesom i sagen med whiskysauce undskylder Bone's sig med, at man har glemt at opdatere sine menukort.

143 kommentarer
Vis kommentarer