TV: Test af hest - Sådan smager krikke-kød

Medierne har nu længe været fyldt med hestehysteri. Derfor fik Ekstra Bladet TV en dygtig kok til at servere en gourmet-hesteret. SE TV-KLIP

Se hvordan hesten smager i tv-klippet herover
---------------------------------

De seneste uger har de danske medier vrinsket løs om hestekødsskandalen, efter der er fundet krikke-kød i madretter, som der ellers var pakket som okse eller svin.

Men er det overhovedet et problem at få lidt hest i maven? Og hvordan smager hest egentlig?

Læs også:

Se også: Lasagne indeholdt 50 procent hest

Køkkenchefen Kenneth Kirkedal fra madbodegaen Nose2Tail på Flæsketorvet i København, kender alt til en god hestekødsret, og serverer det selv i sin restaurant.

- Hestekød fejler intet. Da jeg var lille, fik jeg hestekød i kødsovsen til spaghettien, og det smager altså godt, siger Kenneth Kirkedal.

Vi fik Kenneth Kirkedal til at tilberede to delikate hesteretter, som vi serverede for en ung mand, der aldrig før har smagt på dyret.

Hvordan det gik, kan du se i tv-klippet over artiklen.

Læs også:

Se også: Ikea-kunder: Sælg mere hest

Køkkenchefen mener, at det anstrengte forhold til hestekød kommer af, at mange mennesker ser hesten som et kæledyr:

- Vi er vant til at se pigerne passe og pleje heste. Vi rider på dem, vi ser ikke dem som et måltid. Men det smager altså dejligt – og så er det fedtfattigt i forhold til meget oksekød, siger han.

- Generelt tager vores kunder godt imod det, men der er også enkelte, som smutter igen, når de ser hest på menukortet, siger køkkenchefen.

Se tv-klippet over artiklen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere