Æd - eller du taber dine penge

Hvis det fulde beløb på et gavekort til en Price-restaurant ikke bliver brugt, stikker brødrene pengene i deres egne lommer

James Price mener tilsyneladende, det er for bøvlet, at gæsterne skal have deres egne penge tilbage, som ikke bliver brugt. (Foto: Jens Dige/Polfoto)
James Price mener tilsyneladende, det er for bøvlet, at gæsterne skal have deres egne penge tilbage, som ikke bliver brugt. (Foto: Jens Dige/Polfoto)

Tv-kendisserne brødrene Price har succes med at sælge gavekort til deres restauranter på op til 5.000 kroner, men de stikker de penge i lommen, som gæsterne ikke kan spise og drikke for på et besøg. Det skriver 24timer.

Kenneth Christensen havde i 30 års fødselsdagsgave fået et gavekort på 2.000 kroner til Price-restauranterne.

Faktisk havde han planlagt at invitere sin gravide kæreste på en romantisk middag for to.Men parret opdagede, at hele beløbet skulle bruges på en gang og indså, at de umuligt kunne spise og drikke for et så stort beløb. Så Kenneths mormor blev inviteret med ud at spise med Price i Rosenborggade.

- Vi følte os pressede til at købe det dyreste, men vi tre kunne simpelthen ikke spise og drikke for mere end 1.820 kroner. De resterende 180 kroner var tabt, beklagede tjeneren, som sukkede brødebetynget. Han sagde, at det var tredje gang alene den aften, at folk tabte restbeløb på deres gavekort, fortæller Isabell Benjaminsen, Kenneths kæreste, til 24timer.

Forleden besøgte avisen en Price-restaurant for at dokumentere forholdet. Journalisten meddelte, at han ønskede at bruge en del af et gavekort på 2.000 til at finansiere en regning på 735 kroner.

Igen meddelte en tjener med beklagelse, at så ville restbeløbet være tabt, som det sker for andre kunder.

- Det er dårlig stil. Brødrene Price burde selvfølgelig give forbrugerne mulighed for at bruge et restbeløb ved et senere besøg i stedet for at inddrage pengene, siger Jakob Steenstrup, jurist i Forbrugerrådet, til 24timer.

- Så vi opfordrer Brødrene Price til at ændre vilkår, siger han.

Forbrugerstyrelsen er heller ikke begejstret for sådan en praksis.

- Vi vurderer, at der kan være tale om et byrdefuldt og urimeligt vilkår, som vil kunne tilsidesættes ved en domstol, siger Susanne Bager, jurist i styrelsen.

Da 24timer konfronterer James Price med, hvorfor man skal bruge hele gavekortets beløb på en middag, henviser han til den administrerende direktør.

Men det er din restaurant, og det er så enkelt, at man skal bruge eksempelvis 2.000 kroner på en middag. Et restbeløb er tabt. Er det rimeligt?

- Rent administrativt ville det være meget bøvlet for personalet konstant at udstede tilgodebeviser, som de så kommer en anden dag og bruger til en øl eller en kop kaffe. Det er et spørgsmål om tid. Den ønsker vi at bruge på at servicere gæsterne.

Hvordan har du det med at tjene penge på de restbeløb, som folk ikke bruger? Penge, som tilfalder dig.

- Nej, det gør de ikke. De tilfalder forretningen. Det er ikke mig, der sidder og skraber penge ind. Jeg synes, vi stopper her. Jeg har sagt, hvad jeg har at sige, siger James Price til 24timer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen