Øltips: Urter og bær

Inden for gastronomiens verden har begrebet 'det nordiske køkken', med smagen af urter og bær, længe været både hipt og anerkendt

Smagen af bær er ved at gøre indtog i danske øl. (Foto: Colourbox)
Smagen af bær er ved at gøre indtog i danske øl. (Foto: Colourbox)

I al sin enkelhed handler det om, at der tages udgangspunkt i lokale råvarer, som er unikke i Norden. Den bølge har flere danske bryggerier naturligvis fanget. De er nu begyndt at krydre øllet med de urter og bær, der findes i den særegne, nordiske natur.

HAMBORGØL
Krydret Dobbelbock - 8,0 procent Klosterbryggeriet www.klosterbryggeriet.dk

Moderne øl, som tager udgangspunkt i middelalderens historie om øl på Øm Kloster ved Skanderborg. Den lyse øl er krydret med rønnebær og hyben. Let parfumeret og sødlig aroma med noter af honning og blomster. Svag syrlig smag med toner af halm og citrus afsluttes af en kort humlebitterhed.

Pris: 50 cl, 35 kroner i mange specialforretninger

DEN ENESTE ENE
Krydret ale - 5,5 procent, Svaneke Bryghus, www.svanekebryghus.dk

Enebærøl udviklet på Christiania, hvor Svanekes karismatiske brygmester Jan Paul af og til hygger sig sammen med Ølklubben Sirius. En anderledes indbydende øl, hvor smag og aroma domineres af karamel, enebær og grapefrugt. Intenst krydret, tør og bitter finale.

Pris: 50 cl, 24,95 kroner i mange forretninger

NORDIC PINE BOCK
Krydret bock - 6,0 procent Husbryggeriet Jacobsen (Carlsberg) www.jacobsenbryg.dk

Brygget med lollandsk bygmalt og karamel-sukkerroe-sirup samt gran og fyrrekogler fra Oreby- og Kærstup Gods. En sødmefyldt og maltrig bock med en afbalanceret bitterhed, som komplementeres af en blomsteragtig aroma præget af hyld, appelsin og rosmarin.

Pris: 75 cl, 95 kroner, Carlsbergs Besøgscenter og få udvalgte restauranter

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere