P-dag med solbær-smag

I dag er det p-dag i Danmark. Det betyder, at årets påskebryg nu er tilgængelig for øl-glade danskere. Der er omkring 100 forskellige at vælge imellem

Der er omkring 100 forskellige påskebryg at vælge imellem. (Arkivfoto)
Der er omkring 100 forskellige påskebryg at vælge imellem. (Arkivfoto)

Der er den velkendte 'Kylle Kylle' og så der alle de ny og spændende med så specielle smage som solbær og passionsfrugt. Med andre ord - påskebryggen er på gaden!

Påskebryggen har fået godt fat i os danskere, og næsten samtlige af de 97 bryggerier brygger en påskebryg op til påsken. Nogle brygger endda to forskellige.

Øl med smag af passion og solbær
På de fleste øletiketter kan man i dag læse, hvilke aromaer brygmesteren har arbejdet for at få frem i den enkelte øl. Men overordnet findes der i Danmark to hovedkategorier indenfor påskebryg. En bock og ale-inspireret øltype der smager af karamel, tørrede frugter og solbær og en undergæret pilsnerinspireret type, hvis aromabillede består af karamel, æble og passionsfrugt.

Smag dig frem
Det kan til tider være svært de mange forskellige bryg, når man står og skal vælge.

- Lad dig inspirere og prøv dig frem. Det er mit bedste bud på, hvordan man finder den bedste påskebryg. Sæt dig ned og smag på nogle af dem. Så kan du spore dig ind på hvilken type, der er din favorit. Prøv også at drikke dem til maden, det giver både øl og mad en helt ny dimension, fortæller Niels Hald fra Bryggeriforeningen.

Påskebryggen - et dansk fænomen
Fejringen af påsken med lancering af mange nye ølvarianter og P-dag er rene danske fænomener, som ikke kendes i andre lande. Introduktionen af det kraftige, stærke øl bygger på en hundredårig tradition for at lade det mere alkoholsvage hverdagsøl udskifte med stærke højtidsbryg fra madmors bryggers.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen