McDonald’s nye salat feder mere end en Big Mac

Burgerkædens nye salat indeholder flere kalorier, mere fedt og mere sukker end en Bic Mac

Gennem årene har Danmarks største fastfoodkæde McDonald’s igen og igen lanceret grove sandwicher, salater og helse-kost af enhver art, men hver gang har danskerne foretrukket de sædvanlige burgere dertil hvinende søde drikke og desserter.

Så det er i stilhed blevet flået af menuen igen. Derfor var Ekstra Bladets redaktion en smule skeptisk, da McDonald’s tidligere i dag – igen-igen- iværksatte en veltilrettelagt pr-indsats for at få medierne til at lave overskrifter som: McDonald’s lancerer et sundt alternativ.

For i dag oplyste McDonald’s på ny, at der igen kommer salater på menuen. Fra i morgen.

- Jeg kan sende nogle vouchers til Ekstra Bladet, så I kan smage de nye salater, tilbød McDonald’s venlige pressechef, Pia Tobberup.

Hun fik at vide, at vi med eller uden smagsprøver ville beskrive salaterne nøgternt-kritisk.

- Der er ikke tale om et pr-stunt. Vi oplever en reel efterspørgsel efter gode måltidssalater i restauranterne. Vi sætter ikke noget på menuen, som vi mener ikke kan sælge.

Men et opslag i jeres kalorietabel viser, at sådan en salat indeholder flere kalorier, mere fedt og mere sukker end en Bic Mac. En Big Mac har 503 kcal, mens salaten har 511 kcal.

- Jo, men nu er vores burgere heller ikke voldsomt store, siger hun med henvisning til, at en Big Mac vejer omkring 220 gram, mens en salat med kylling & belugalinser vejer 305 gram.

- Så hvis du omregner, vil du se at der er betragteligt mindre fedt og kalorier etc. i salaterne pr 100 g.

Hun siger, at salater holder sig inden for anbefalet antal kalorier for et hovedmåltid og at der er lige så mange kalorier i de øvrige salater på markedet.

- Denne gang har vi skelet mere til smagen og den næringsmæssige sammensætning end antallet af kalorier. Der er tale om en reel måltids-salat, som man bliver mæt af – med protein og grove grøntsager. Den indeholder så omtrent 500 kalorier, hvilket svarer til de ernæringsmæssige anbefalinger for et hovedmåltid.

Der hører ikke pommes fritter eller andet tilbehør med til salaterne, som skal udgøre et måltid i sig selv. De koster 45 kroner stykket og kommer i to udgaver: En med kylling & hummus og en anden med kylling & belugalinser.

Se kalorie-tabellen her.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen