Microsoft trækker kabel tilbage: Kan bryde i brand

Ejere af ældre Surface Pro-computere tilbydes nu et nyt kabel til deres strømforsyning - det gamle risikerer nemlig at blive overophedet og bryde i brand

Det er ældre modeller af Surface Pro-computere, der har et sikkerhedsproblem i kablet til opladning. Men ikke den nye Surface Pro 4. (Foto: Microsoft)
Det er ældre modeller af Surface Pro-computere, der har et sikkerhedsproblem i kablet til opladning. Men ikke den nye Surface Pro 4. (Foto: Microsoft)

OPDATERET: Se her hvordan du får hjælp

Ejere af Surface Pro, Surface Pro 2 og Surface Pro 3 - der er købt før 15. juli 2015 - får om kort tid et tilbud fra Microsoft, de ikke bør sige nej til: lad os give dig et nyt kabel.

Ifølge websitet Channelnomics Europe er der nemlig fundet en alvorlig fejl i kablet til den medfølgende oplader- og strømforsyning.

Kablet risikerer at overophede og kan i værste fald bryde i brand.

Skal du aflade telefonen helt, før du lader den igen? Eller er det bare en myte? (Foto: Colourbox) Mobil - 19. jan. 2016 - kl. 18:58 5 myter om mobil opladning: Det her må du godt

Kablet skal skiftes
Microsoft bekræfter, at firmaet har opdaget et problem, som i nogle tilfælde giver denne fejl i kablet:

- På basis af feedback fra en mindre gruppe Surface Pro-brugere, har vi konstateret en fejl på strømkablet til strømforsyningen til Surface Pro.

- Det bliver ødelagt, hvis man eksempelvis vikler kablet stramt sammen, når man opbevarer strømforsyningen, forklarer Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows og Surface i Microsoft Danmark, til Ekstra Bladet.

Se også: Har du (også) verdens dummeste password

- Vi er ved at sætte en proces op for, hvordan brugerne kan få erstattet deres kabler.

- Vi vender tilbage med de praktiske detaljer for processen, lover han.

Se også: Apple under anklage: Mobilbatterier er lavet af børnearbejdere

OPDATERET: Se her hvordan du får hjælp

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere