Mus sked i discountbutik - købmanden holdt fest med musekager

Discountkæden Kiwi har fået en bøde på 30.000 kr. for at holde åbent selv om mus holdt fest.

Foto: PR/Creative Commons
Foto: PR/Creative Commons

Der findes en regel, som alle købmænd skal kende: Er butikken under angreb af smitte-bærende kryb som mus, rotter eller kakerlakker, skal man lukke butikken og ringe efter skadedyrbekæmpelsen og Fødevarekontrollen.

Men det anede købmanden i den grønne discountbutik Kiwi i Ullerslev på Fyn tilsyneladende intet om, og derfor skal vedkommende betale en bøde på 30.000 kroner og hænge en surmule-smiley op i vindfanget.

Netop i dette vindfang fangede de ansatte den 10. august en mus - uden at gøre yderligere.

Fem dage senere gik der en mus i en fælde på en hylde bag poserne med mel. Stadig uden at lukke butikken og kontakte musefænger og myndighed.

Men så kontaktede en kunde Fødevarekontrollen, som mandag den 16. januar dukkede op.

'Der er fundet muse-ekskrementer flere steder i butikken,' skriver Fødevarekontrollen, som oplyser at der eksempelvis var muselort på hylderne med popkorn, pasta, ris og småkager.

'Vi lukker butikken nu', nåede Kiwi-folkene at sige, inden Fødevarekontrollen lukkede den.

'Vi vil rengøre og desinficere butikken og kontakte skadedyrsbekæmper, som vil lægge melspor og flere fælder ud,' lød løftet.

Melspor er i sin enkelthed ud på at strø mel ud over gulvet, så man kan se, om – eller hvor - musene har gået.

Sidste søndag – efter at have været lukket siden mandag den 16. januar, genåbnede butikken fordi ledelsen troede, at problemet var løst. Købmanden var lettet:

’Håber I vil fejre det med os, så vores gode bager har bagt musekager til jer’, lovede Kiwi muntert på Facebook for knap en uge siden.

Men i torsdags viste det sig, at der stadig var problemer.

’Vi har desværre lukket butikken midlertidigt på grund af mistanke om mus. Vi har desværre lukket hele weekenden, vi beklager de gener det medfører,’ skrev butikken på Facebook.

- Carsten Hansen, direktør i Kiwi - hvorfor sørgede I ikke for, da I så den første mus - at lukke butikken og kontakte skadedyrbekæmpelsen og Fødevarekontrollen?

- Det er også ærgerligt, at vi ikke fik det gjort på den rigtige måde. Butikken troede, at problemet var løst, men det var så ikke tilfældet. Det er et genstridigt lille kræ, der er svært at finde. Vi har ellers gjort meget.

- Vidste den lokale købmand ikke, hvad der skulle ske?

- Åbenbart ikke, og ansvaret er mit. Det er mig, der har det overordnede ansvar.

- Hvad er der sket nu?

- Butikken er lukket, garanteret skadedyrsfrit og mandag åbner den igen.

35 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere