Myrna har købt en enkeltbillet til Spanien

Pris: 349 kroner. Det er, hvad den 58-årige førtidspensionist Myrna Pedersen fra Horsens har betalt for en enkeltbillet til det fly, der om 16 dage befordrer hende til Alicante på den spanske Solkyst

Hun emigrerer for bestandigt.

– Beslutningen tog jeg for få uger siden efter kort tids overvejelse. Jeg glæder mig helt utroligt meget til mit nye liv, siger Myrna Pedersen, som forlader Danmark med god samvittighed.

Se også: Pensionister bag pensionsfup i Thailand

Hun har opfostret seks børn, som alle er i arbejde. Selv har hun som ufaglært arbejder bidraget alt, hun kunne – eksempelvis på et gartneri – indtil den dag i 1989, da hun blev påkørt i en trafikulykke og efterfølgende blev førtidspensioneret til et liv i smerter.

– Det har været et helvede. Jeg var vant til at arbejde og klare mig godt. Jeg blev pacificeret og medicineret. Medicinen er som gift, der gør mig sløv og giver mig kvalme.

Under ferier på solkysten i Spanien har Myrna Pedersen erfaret, at varmen kan medvirke til at reducere hendes medicinforbrug til det tålelige.

Så hun har pakket alt, hun ønsker at bevare, i 15 flyttekasser, som en fragtmand for 7000 kroner kører til byen Torrevieja, hvor hun glæder sig til at pleje venskaber med andre danskere, der har slået sig ned i lokalsamfundet.

– For i perioder føler jeg mig ensom her. Det er, som om man ikke kommer hinanden ved – som om man ikke rigtig blander sig i andres liv, siger hun.

Brian ’Wheelchair’ er lokalberømt for sin spektakulere hjemmebyggede trehjulede scooter. Når han er i Danmark samler han brugte kørestole ind og fragter dem til Thailand, hvor de gør stor gavn. Privatfoto Kup - 15. aug. 2015 - kl. 14:48 Er 'Brian Wheelchair' den sejeste dansker i Thailand?

I Spanien slipper hun med, hvad der svarer til 3000 kroner i leje for en udmærket bolig med balkon og gæsteværelser, hvor børn og børnebørn kan overnatte under ferier.

– Jeg føler mig lettet, siger hun.

  Matthias og den nye veninde Damm hygger sammen i strandbaren, hvor Damm arbejder. Foto: Christian Kloster Kup - 15. aug. 2015 - kl. 08:01 Sådan forsøgte thai-kvinde at ruinere Matthias

0 kommentarer
Vis kommentarer