Pensionister bag pensionsfup i Thailand

24 danske pensionister er blevet afsløret i pensionsfup for to millioner kroner i Thailand

Mandlige, danske pensionister med fast bopæl i Thailand snylter sig til ekstra i pension, når de ’glemmer’ at oplyse, at de lever med en thaikvinde.

– I årene 2012, 2013 og 2014 har vi samlet gennemgået 435 pensionister med bopæl i Thailand. Ud af disse fik 24 pensionister et tilbagebetalingskrav på i alt 2,1 millioner kroner, siger Ellen Dalsgaard Zdravkovic, underdirektør i Udbetaling Danmark.

Hun oplyser, at der særligt har været tale om pensionisters civilstandsforhold.

En enlig dansk pensionist i Thailand får 13.000 kroner før dansk skat, men er han samlevende med en thaikvinde, får han kun 11.000 kroner.

Idyl og godt humør kan snildt blive spoleret af strandsælgere og andre fidusmagere, som på en udspekuleret måde lykkes med at flå kunder. Arkivfoto: Morten Bjørn Jensen Vagthund Kæmpe guide: Få villa, sol og luksus for din folkepension

Så en del pensionister har undladt at oplyse myndighederne om partneren. Ingen af dem er blevet politianmeldt for socialt bedrageri, men er altså udelukkende blev bedt om at tilbagebetale de uberettigede penge til skat.

Ellen Dalsgaard Zdravkovic forklarer, at der med finansloven i 2011 kom en ekstrabevilling til øget kontrol af udbetalinger til udlandet.

– Det har betydet, at vi i de senere år har kunnet sætte ekstra fokus på kontrol af udbetalinger til pensionister bosat i eksempelvis Thailand, siger hun.

En del pensionister har undladt at oplyse myndighederne om partneren.

Matthias og den nye veninde Damm hygger sammen i strandbaren, hvor Damm arbejder. Foto: Christian Kloster Kup - 15. aug. 2015 - kl. 08:01 Sådan forsøgte thai-kvinde at ruinere Matthias

198 kommentarer
Vis kommentarer