Pressesky rotte-plaget gourmet-bageri snød kunderne

På kort tid har rotter lukket to ud af fem af Lauras Bakerys afdelinger.

I går fik butikken i Roskilde kritik for at skjule den kontrolrapport, der ellers kunne have oplyst kunderne om, at der havde været rotter i gulvet under butikken – og i fødevarevarelageret i kælderen. Arkivfoto.
I går fik butikken i Roskilde kritik for at skjule den kontrolrapport, der ellers kunne have oplyst kunderne om, at der havde været rotter i gulvet under butikken – og i fødevarevarelageret i kælderen. Arkivfoto.

Det er ikke kun mennesker, der er pjattede med godtebrød fra Lauras Bakery.

På få måneder har rotter angrebet og lukket to af kædens fem filialer, nemlig bagerierne i Roskilde og Charlottenlund.

Nu kan det ske for enhver uheldig bager, at de smitte-spredende gnavere sniger sig ind til de dyrebare kager.

Rotte-håndteringen fejlede

Men Lauras Bakery håndtering af rotteplagen har i begge butikkerne steder været helt til rotterne, så Fødevarekontrollens folk har bidt fra sig.

Mandag fik butikken i Roskilde kritik for at snyde kunderne. De har nemlig krav på - inden de går ind i en fødevarevirksomhed - at se den seneste kontrolrapport.

Men Lauras havde skjult den kontrolrapport, der kunne have oplyst kunderne om, at der havde været rotter i gulvet under butikken - og i fødevarelageret i kælderen.

Se også: Rottelort og 'ualmindelig stærk urin-lugt' hos berygtet købmand

'Virksomheden har ikke ophængt seneste kontrolrapport med indskærpelse for manglende skadedyrssikring, manglende vedligeholdelse og manglende rengøring fra 9. november 2015,' skriver Fødevarekontrollen.

Pralede med glad smiley

I stedet havde Lauras Bakery ophængt en stærkt forældet kontrolrapport med en jublende glad smiley.

I den anden butik, i Charlottenlund opdagede personalet 15. september også en rotte. Alt brød, kage og emballage blev kylet ud, som det skulle.

Men da rotten var gået i fælden, åbnede Lauras blot butikken selv om hverken Fødevarestyrelsen eller skadedyrsbekæmperen havde vurderet, at det var forsvarligt.

Se også: Gourmet-bager solgte kager trods rotte-risiko

Det var ulovligt at genåbne. Så Lauras Bakery fik kritik og blev lukket igen – og beordret til igen at destruere fødevarer og emballager.

Dengang som nu var Lauras' eneste kommentar: - Ingen kommentarer.

38 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere