Ingen hjælp hos politiet uden tolk

På grund af besparelser bliver udlændinge, der vil anmelde en forbrydelse, afvist af politiet på Costa del Sol

De mange turister på Costa del Sol skal i fremtiden øve sig på spansk, hvis de vil have hjælp af politiet (Foto: Colourbox)
De mange turister på Costa del Sol skal i fremtiden øve sig på spansk, hvis de vil have hjælp af politiet (Foto: Colourbox)

Vil du anmelde en forbrydelse på Costa del Sol, skal du lige øve dig på de spanske gloser først.

Fremover skal udlændige i det spanske turistmekka nemlig selv sørge for en tolk, hvis de vil have hjælp hos politiet og ikke taler spansk.

Det oplyser Radio Solymar.

Se også: Voldtægts-bølge på ferieø

Budgetnedskæringer
På grund af nedskæringer har politistationerne på Costa del Sol nemlig nedlagt deres tolke-service til udlændinge, som ikke taler spansk. Det betyder, at personalet på politikommissariaterne direkte afviser at betjene personer, der ikke taler tilstrækkeligt spansk. Det sker uanset om personen har været udsat for røveri, indbrud eller overfald.

Nedskæringerne rammer også politiets telefon-service, hvor udlændinge hidtil har kunnet bede om assistance på flere forskellige sprog. Men det er altså også slut nu. Eneste undtagelse er politikommissariatet i Màlaga, der har ansat en tolk til at oversætte til og fra engelsk, hvis og såfremt henvendelsen sker inden for normal arbejdstid på en normal arbejdsdag.

Tolk unødvendigt
Hos Rigspolitiet i Danmark mener kommunikationsrådgiver Carsten Andersen, at et sådan krav om tolk er helt unødvendigt.

- Vi klarer os fint uden tolk. Masser af mennesker kan jo tilstrækkeligt engelsk eller tysk til at gøre sig forståelig, og så har vi jo også en del ansat i politiet med anden baggrund end dansk. På den måde har vi endda klaret at forstå en anmeldelse fra nogle tyrkiske piger uden brug af tolk, fortæller kommunikaitonsrådgiveren til ekstrabladet.dk. Han tilføjer:

- Selvfølgelig bruger vi tolk, hvis det er stærkt nødvendigt. Men ellers har vi ingen planer om at indføre sådan et krav.

Går ud over turismen
På trods af at Spanien er et af verdens mest besøgte turistområder, er der ikke noget krav om, at en agent fra landets sikkerhedsstyrker skal kunne et fremmedsprog. Turistforeninger på Costa del Sol frygter, at nedskæringerne kommer til at gå hårdt ud over turismen og de mange beboere, der ikke taler spansk.

Flere turistforeninger er nu ved at udarbejde en række forslag til, hvordan man kan forbedre politiets service over for de mange millioner turister, der hvert år besøger la ndet.

Se også: Bilferie i spanske bjerge

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen