Klik dig til en billig storbyferie

En sensommerrejse udenlands kan være et fristende alternativ, hvis din sommerferie også er druknet væk. Men tag dig i agt for de mange mange danske dealsiders tilbud. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at booke din rejse selv.  Selv siger de: Vi står inde for vores produkt

Foto: AP
Foto: AP

Milano eller Madrid? Pasta i Rom eller efterårssol i Napoli?

Nok er mulighederne mange, og de danske dealsites står i kø for at sende dig af sted på ferie med fly, morgenmad, og alt hvad der ellers hører til. Men du skal tænke dig godt om, før du køber.

I mandags undersøgte Ekstra Bladet samtlige 14 rejsedeals, hvor turene går til europæiske storbyer hos tilbudsgiganterne Sweetdeal og Take Offer. I alle tilfælde, med undtagelse af ét, var det muligt at finde rejserne billigere, hvis man klikkede lidt videre og selv sammensatte sin tur.  

Hos Forbrugerrådet Tænk er man ikke overrasket.

- Det her er jo et typisk eksempel på, hvorfor man som forbruger ikke skal lade sig lokke af de her besparelsesudsagn. De er jo netop konstrueret til, at man som forbruger skal tænke: 'her er der virkelig noget at spare, der skal jeg virkelig skynde mig at slå til,' siger Forbrugerrådets jurist Jakob Steenstrup.

Mange penge at spare
Ekstra Bladets gennemgang viser, at der I gennemsnit er 763 kroner at spare på de førnævnte rejser, hvis I er to voksne, der skal afsted.

Hos Sweetdeal frister man eksempelvis med en tur til London med fly tur-retur og to overnatninger i januar på det 3-stjernede hotel 'Orchard Paddington' til en samlet pris af 2664 kroner for to.

Men søger man selv på de samme rejsedatoer, som Sweetdeals tilbud er bundet af, kan man i stedet komme til London og bo på det samme hotel med samme ydelser til en samlet pris af 1469 kroner for to personer. En besparelse på 45 procent, der giver 1195 ekstra 'ferie'-kroner med i lommen, blot man orker at tjekke prisen efter på en af de danske søgemaskiner.

Sådan gjorde vi

Alle rejsedeals på de fire største dealsites Sweetdeal, Take Offer, Spotdeal og Bownty'er blevet gennemgået senest mandag 7/8-2017.

Alle priser er udregnet ud fra dealsidernes billigst mulige pris

Alle flypriser er blevet fundet på den danske flyportal Momondo

Alle hotelpriser er fundet via Google

Take Offer er lige så slemme
Hvad angår Take Offer, er billedet det samme. Her er 9 ud af 10 storby-deals dyrere, end hvad du selv kan klikke dig frem til på kort tid. Eksempelvis tilbyder Take Offer 'en anderledes ferieoplevelse til Kaunas i Litauen' for en samlet pris af 1998 kroner for to personer.

Havde du selv købt rejsen, kunne du både have boet i suite med to værelser på det samme hotel, og alligevel have sparet knap 500 kroner.

Og sådan fortsætter det faktisk. 445 kroner at spare for to til Milano, 722 kroner til Lissabon og 988 kroner til Madrid.

Forbrugerrådet Tænk: Undersøg altid markedet
Selvom at det kan være påfaldende, at der i så mange tilfælde er penge at spare på selv at booke sin sensommerferie, er der intet ulovligt i at lokke med tilbud, der ikke er så gode, som de umiddelbart ser ud.

Jakob Steenstrup, jurist hos Forbrugerrådet Tænk, anbefaler, at man altid efterser sin pris, når man handler.

- Man skal undersøge markedet, og ikke stirre sig blind på de her udsagn, som eksempelvis dealsiderne kommer med, siger Jakob Steenstrup.

Også gode deals at hente

I øjeblikket har Sweetdeal og Take Offer over 70 rejser til sammen, og udbuddet er stort.

Og der er retfærdigvis også penge at spare på nogle af turene. Eksempelvis er det ikke lykkedes Ekstra Bladet at slå prisen på en tur til Egypten med all inclusive på et 4-stjernet hotel i Sharm el-Sheikh via Sweetdeals hjemmeside.

Take Offer: Jeg står hundrede procent på mål for vores produkt 

- Hvordan kan det være, at vi kan finde rejser, der er billigere end dem I udbyder?

- Som kunde hos Take Offer, så får du mere end bare fly og hotel. Når kunden køber en pakkerejse hos os, så betyder det eksempelvis, at de er dækket af det, der hedder Pakkerejseloven, hvilket man ikke er, hvis man køber fly og hotel hver for sig. Det stiller kunden væsentlig bedre, end hvis du ikke køber en samlet pakkerejse, siger Take Offers produktchef Kasper Müller. 

- Hvordan?

- Vi betaler eksempelvis meget for at være godt forsikret. Desuden er vi medlem af Rejsegarantifonden, hvis Take Offer skulle gå konkurs. Pakkerejseloven sikrer til gengæld kompensation, hvis hotellet ikke lever op til deres forpligtelser. Så hvis poolen nu er under renovation, har kunden også ret til kompensation, og hvis hotellet går konkurs finder Take Offer også et nyt.

 

- Vil I ændre praksis i fremtiden?  

- Vi kan ikke gøre mere, end vi gør i dag. Det står kunderne fuldstændig frit for, om de vil købe gennem Take Offer, eller om de blot vil lade sig inspirere igennem Take Offer og så købe rejserne separat uden samme dækning. Vi forsøger at gøre det nemt for kunden at komme billigt af sted, og så bruger vi også en masse tid og ressourcer på at finde frem de billigste rejser på et givent tidspunkt.

 

Sweetdeal: Der vil altid være en risiko

På en mail har Sweetdeals direktør, Morten Boe Andersen, svaret følgende på Ekstra Bladets spørgsmål:

- I skriver selv, at Sweetdeals fornemste opgave er: at sikre vores kunder den bedste pris på en deal uden at gå på kompromis med kvaliteten. Hvordan stemmer dyrere priser overens med det?

- Som sagt går vi altid efter de billigste tilbud, men da rejsemarkedet er dynamisk, vil der altid være en risiko for, at priserne ændrer sig, efter prisen er fastsat, og tilbuddet er markedsført.

- Hvad vil I gøre i fremtiden?

- Vi vil fortsat gøre, hvad vi kan for at sikre, at alle vores online-tilbud giver en reel og god besparelse. Og så vil vi tydeliggøre på Sweetdeal.dk, at rejsemarkedet er dynamisk.

Sweetdeal har efterfølgende ændret udsagnet om at tilbyde deres kunder de bedst mulige priser. I stedet lover de at tilbyde deres kunder rigtig gode priser.

Danskerne: - Det er noget mærkeligt noget

Leon Nielsen, 35 år.

- Har du nogensinde prøvet at købe en rejsedeal?  

- Jeg har faktisk ikke selv gjort det. Men jeg synes generelt, at det er noget mærkeligt noget, at man kan købe rejserne billigere andre steder end hos selskaberne selv.  

- Er du overrasket over, at man kan finde deals, billigere end de selv udbyder? 

- De skal jo have penge et eller andet sted fra, så nej. Det er jo en åben verden, så det er op til en selv, hvordan man bedst kan lide at købe. Når jeg har købt en billet, så lader jeg hver med at kigge mere på det. Så har jeg fået den pris, jeg har.

Foto: /ritzau/Jonas Olufson
Foto: /ritzau/Jonas Olufson

Nanna Gotfredsen, 47 år.

- Har du nogensinde prøvet at købe en rejsedeal?  

- Jeg har aldrig købt en, men jeg synes, det er sjovt at se, hvad de tilbyder. Men jeg synes, det er besværligt. Det vælter op med priser, og når man så endelig finder noget, er det fra Billund i stedet.  

- Er du overrasket over, at man kan finde deals billigere end de selv udbyder? 

- Det kommer faktisk bag på mig. Selvfølgelig skal de folk, der laver de her deals tjene nogle penge, men jeg troede faktisk, at de var billigere, når man købte en pakke med fly og hotel sammen

.

Foto: /ritzau/Jonas Olufson
Foto: /ritzau/Jonas Olufson

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen