Sådan fupper Kohberg: Se de glade smileyer

Bageri-giganten har fået hård kritik men sminker sig med jublende glade smileyer.

Sådan var Kohberg.dk indtil for kort tid siden plastret ind i jublende smileyer. De er nu fjernet og ikke erstattet med sure smileyer, som måske kunne være mere retvisende.
Sådan var Kohberg.dk indtil for kort tid siden plastret ind i jublende smileyer. De er nu fjernet og ikke erstattet med sure smileyer, som måske kunne være mere retvisende.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at Bageri-giganten Kohberg har fået stenhård kritik og en rekordstor bøde på 120.000 kroner for at have solgt farlig kage – velvidende at folk kunne blive syge.

Se også: Skandale i Kohberg: Kæmpebøde for farlig kage

Men selv om Eva Rosenørn, sektionsleder i Fødevarestyrelsen, konstaterer, at det der er tale om en af de groveste overtrædelser man kan lave, har Kohberg snydt folk til at tro, at alt er i sin skønneste orden.

Her går det godt!

Kohberg har nemlig trods den alvorlige kritik plastret sit website ind i jublende glade smiley-ansigter.

- Man må ikke bruge en smiley på en måde, som kan vildlede forbrugerne. Og det er vildledning af forbrugerne at vise en glad smiley, hvis man har en sur smiley, for folk foranlediges til at tro, at virksomheden har fået en glad smiley,siger  Jørgen K. Jensen, chefkonsulent kontrolstyring i Fødevarestyrelsen.

Vildledning

Fødevarestyrelsen vil nu tage sagen op med Kohberg, og Ekstra Bladet har spurgt Kohbergs direktør Erik Barsøe Bohsen hvorfor han vildleder forbrugerne med en glad smiley, når Kohberg reelt har fået en bidende sur smiley?

- Det er naturligvis en fejl og vi er i gang med, at få denne fjernet, skriver hans kommunikationschef, Britt Hougaard.

De glade smileyer på websitet blev for kort tid siden fjernet, så der nu slet ikke findes smileyer på websitet.

Så  Ekstra Bladet har stillet Kohberg spørgsmålet:

- Hvorfor erstatter I ikke de glade smileys med retvisende sure smilyer?

Til det svarer Britt Hougaard:

'Vi retter os efter Fødevarestyrelsens egen hjemmeside findsmiley.dk, hvor det fremgår, at Kohberg Foodservice p.t. ingen smiley har. Kohberg Bakery Group er afsender på Kohberg.dk, men vi har alligevel tidligere i dag fjernet den glade smiley til trods for at det er Kohberg Foodservice der p.t. ingen smiley har. Der henvises ligeledes til den seneste kontrolrapport på Kohberg.dk.'

Britt Hougaard kan have en pointe i, at Kohberg Foodservice ikke har fået en sur smiley, men det skyldes udelukkende, at Kohberg Foodservice henvender sig til virksomheder og ikke forbrugere.

Kohberg Foodservice har fået en bøde og dumpe-karakteren 4 af Fødevarstyrelsen, hvilket tilsvarer en sur smiley, som Kohberg Foodservice var blevet tildelt, hvis Kohberg Foodservice var en såkaldt detailvirksomhed.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen