Søstrene Grene får stor bøde for fødevare-sjusk

Skal betale bøde på 40.000 kroner

Danske fødevarevirksomheder spiller i stor stil hasard med forbrugernes helbred, når de lader risikable fødevarer blive på hylderne selv om det kan indeholde, allergener, søm, metalsplinter, plastikstykker, glasskår, plastik, listeria og salmonella, mug og fordærv.

Ekstra Bladet har gennem måneder afdækket, hvordan butikkerne på grund af sjusk eller ligegyldighed lader varerne stå vel vidende, at de er farlige.

I nogle tilfælde bliver de afsløret af Fødevarekontrollen, som netop har givet Søstrene Grenes hovedkontor en bøde på 40.000 kroner for i februar at forsætte med at sælge tortilla-chips med udeklareret gluten, som kan være farlig for visse allergikere.

Den 21. februar blev Søstrene Grenes hovedkontor advaret om, at de risikable chips var i handlen, men først to dage senere gav man butikkerne besked, fremgår det af en kontrolrapport.

Se også: Netto politianmeldt i sag om glasskår i brød

'Som det fremgår af kontrolrapporten, har vi ikke fået fjernet tortillachipsene rettidigt fra vores hylder. Dette beklager vi meget. Grunden til, at det skete, er, at vi stod lige midt i at ændre kommunikationsgangene mellem hovedkontoret og butikkerne, hvor der blandt andet skulle indføres et nyt ekstranet, skriver Søstrene Grenes kvalitetschef Liv Vestergaard til Ekstra Bladet.

Kup - 29. nov. 2017 - kl. 05:59 Afsløret: Toms hemmeligholdt farligt slik i 117 dage

'Allerede samme dag, vi blev opmærksomme på fejlen, indførte vi en ny procedure for tilbagekaldelser, så vi sikrer, at informationen når ud til alle vores butikker i fremtiden,' lover hun.

Sådan lød tilbagetrækningen

Mols Organic tilbagekalder Tortilla Chips Paprika, Tortilla Chips Chili og Tortilla Chips Havsalt, da produkterne indeholder gluten, hvilket ikke fremgår af ingredienslisten.

Nettoindhold: 125 g

Produktionsdato: 01/12/2017

Bedst før dato: 27/05/2018
Bedst før dato: 28/05/2018

Solgt i: Helsam og Søstrene Grene

Se også: Giga-bøde: Lidl advarede mod farlige kiks - og solgte dem alligevel

81 kommentarer
Vis kommentarer