21-årig ville fjerne skønhedsfejl efter bikinibillede: Det endte med at redde hendes liv

Cloe Jordan fra England var irriteret over et modermærke på sin mave. Men det viste sig, at modermærket var langt mere end en skønhedsfejl

Cloe Jordan var irriteret over modermærket på maven. Det viste sig, at det indeholdt kræft. Foto: Caters
Cloe Jordan var irriteret over modermærket på maven. Det viste sig, at det indeholdt kræft. Foto: Caters

Solen begynder så småt at komme frem fra sit vinterhi. Og som dagene går, bliver de danske parker efterhånden mere og mere befolket af halvnøgne danskere, som lapper de gyldne stråler i sig. Det samme var tilfældet for engelske Cloe Jordan på 21 år, som for tre måneder siden fik konstateret hudkræft som følge af et suspekt modermærke.

Sådan skriver det britiske medie Mirror.

Cloe Jordan fra Wolverhampton i England siger, at et bikinibillede reddede hendes liv, da hun var utilfreds med det modermærke, som stjal al opmærksomhed på billedet. Hun ville have det fjernet, og det viste sig, at det indeholdt kræft.

- Jeg har haft modermærket, siden jeg var barn, og i sommer begyndte det at ændre form, men jeg tænkte ikke videre over det, siger Cloe Jordan.

Hun besluttede sig for at gå til lægen med modermærket, som sad midt på hendes mave. Hun brød sig ikke om det, og hver gang hun tog et billede af sig selv, følte hun, at det var i vejen.

- Jeg havde ingen idé om, at det indeholdt kræft. Jeg var omringet af otte læger, som bekymret kiggede på mig.

Kræften har spredt sig
Det tog Cloe Jordan et halvt år at reagere på sit modermærke. Selvom det i sommer begyndte at skifte farve og form, tog hun først til læge i januar. Hun ignorerede faresignalerne, hvilket har medført, at kræften har spredt sig.

Cloe Jordan blev opereret slutningen af marts. Det har efterladt et stort ar på hendes mave. Foto: Caters
Cloe Jordan blev opereret slutningen af marts. Det har efterladt et stort ar på hendes mave. Foto: Caters

For godt en uge siden fik hun modermærket fjernet fra sin mave.

- Arret på midten af min mave er faktisk ret stort, da modermærket sad langt inde i huden, da jeg havde haft det i mange år, fortæller hun.

Hun afventer nu yderligere svar fra operationen, før lægerne kan afgøre, hvad det næste skridt i behandlingen skal være. Lægerne skal finde ud af, hvilke områder kræften har spredt sig til.

Advarer alle andre
Cloe Jordan har nu valgt at dele sin oplevelse med resten af verden, da hun vil advare andre om at forholde sig passive, når modermærker ændrer form.

- Jeg har aldrig forestillet mig, at jeg skulle få konstateret noget så alvorligt i så ung en alder. Det var først efter operationen, at det gik op for mig, hvad jeg har været igennem.

Den unge englænder er overvældet af al den støtte, som hun har oplevet, siden hun lagde billederne på nettet.

- Jeg vil sige til alle, der er bekymret for forandringer på huden, at de skal sørge for at blive tjekket af lægen. Det er bedst at være på den sikre side, siger Cloe Jordan.

Danske Jens Martinus Pedersen gjorde ligeledes et alvorligt fund, da han tog et bad i sidste måned.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen