Hospitalsdirektør forsvarer sig: Det er ikke kun os hun taler om

Vicedirektør for Hillerød Hospital forsvarer sig efter at hospitalet indirekte blev kritiseret af en anæstesilæge for uacceptabel behandling af flere patienter

Travle sygeplejersker, der fravælger at vaske og give patienterne medicin, en blind mand, der ligger nøgen uden dyne, og en patient på gulvet på hospitalsgangen, som ikke selv kan komme op, uden at der er personale i syne.

Tager bladet fra munden
Det er hændelser som disse, der har fået anæstesilæge på Hillerød Hospital, Pia Lawson-Smith til at tage bladet fra munden, og fortælle, hvad hun mener om behandlingen af patienterne i sin dagligdag.

I en kommentar til Dagens Medicin fortæller hun om den uacceptable behandling af patienterne, men den lægefaglige vicedirektør på Hillerød Hospital, mener, at hun taler generelt om hospitaler i hele landet, og ikke forholdene på Hillerød Hospital.

Savner noget
- Det kan sagtens være, at noget af kritikken går på vores hospital, men det kan også være, at den går på nogle af de andre hospitaler, hvor hun har været anæstesilæge. Det er jo ikke sådan, at det er en opremsning af uacceptable episoder på Hillerød Hospital, siger Leif Panduro Jensen.

Han mener, at hun forholder sig generelt til noget hun savner i hospitalsvæsenet, og vicedirektøren oplever, at niveauet af klager over servicen på hospitalet er nogenlunde konstant.

Svær overbelægning
- Men der er en variation i de perioder, hvor der er svær overbelægning. Der har vi klager over, at man synes man har ventet for længe, eller man er ikke blevet taget ordentlig hånd om, med at komme på toilettet eller få mad osv., siger vicedirektøren.

Ekstra senge
Han forklarer, at de står med svære overbelægninger hver vinter, og i den her vinter har det været meget slemt.

- Vi har faktisk åbnet ekstra senge, fordi vi godt kunne se, at vi havde en udfordring på især de medicinske afdelinger, det har bare vist sig, at det var ikke nok til at møde behovet her i vinter, siger Leif Panduro Jensen.

Han forklarer, at de har lavet flere arbejdsgrupper og planer for akutoverbelægning, samt et forberedende arbejde som handler om, hvad de gør til næste efterår for at være parat til udfordringerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere