Har ligget på gulvet med åbne sår i to måneder

Jeannie Lund har ligget på gulvet hjemme i sit lille rækkehus med store åbne sår henover lænden i to måneder - sundhedsvæsenet har svigtet hende totalt

Jeannie Lund har ligget hjemme på sit stuegulv i over to måneder med åbne sår henover lænden. På trods af sine alvorlige skader, har hun ikke fået nogen form for hjælp af sundhedsvæsenet. Foto: Jakob Jørgensen
Jeannie Lund har ligget hjemme på sit stuegulv i over to måneder med åbne sår henover lænden. På trods af sine alvorlige skader, har hun ikke fået nogen form for hjælp af sundhedsvæsenet. Foto: Jakob Jørgensen

Engang i mellem kommer en af Jeannie Lunds venner med lidt mad. Men ellers ligger den 49-årige kvinde helt alene i et lille rækkehus i Lyngby, med sin hund som eneste selskab. Det har hun gjort i to måneder.

Hun har nemlig store åbne sår henover lænden på grund af, at senerne og musklerne under hendes hud på grund af en gammel skade er skåret over, så huden ikke kan hænge sammen. Derfor kan hun ikke gå nogle steder, og har været tvunget til at ligge på sit stuegulv uden nogen form for hjælp fra det offentlige.

Bider smerten i sig
Hun har forsøgt med vagtlæger, hendes praktiserende læge, Gentofte Hospital og andre hospitaler i Region Hovedstaden, men lige lidt har det hjulpet. For halvanden måned siden gik det rigtig galt.

- Vi prøvede at få mig indlagt. Jeg spændte i kroppen, og mine syninger bristede nærmest, både på venstre side af ryggen og foran. Der havde jeg to store syninger, der trak i huden. Og jeg lå bare og måtte bide smerte i mig, mens det stod på. Der blev jeg nægtet indlæggelse på Gentofte Hospital, siger Jeannie Lund.

Desperat
Her fik hun blot noget smertestillende, og blev henvist til skadestuen, men hun kunne ikke tage på skadestuen, fordi hun på grund af sin hud ikke kan sidde oprejst i længere tid.

Efterfølgende har hun kontaktet en vagtlæge, som kom forbi mens hun lå på gulvet i sit hjem, men han fortalte hende blot, at hun skulle vise mere 'ydmyghed' over for lægerne, og gav hende noget mere smertestillende uden at henvise hende videre.

Nu er hun ved at være desperat.

Læs også: Læger svigter KOL-patienter

- Det er ikke noget liv. Jeg lever ikke, jeg overlever. Jeg ligger og holder smerterne ud, og nogle gange kan jeg ikke holde dem ud. Og så må jeg ligge mig til at meditere, og så prøve at sove det væk, siger Jeannie Lund.

Hun har tabt sig i de seneste to måneder, og er blevet meget svækket i den periode, hvor hun har ligget på gulvet. Hun har heldigvis nogle venner, der engang imellem kommer forbi og laver mad til hende.

Meget tynd
- Jeg er blevet meget tynd, og nogle gange har jeg ikke fået mad, men bare jeg får vand, siger Jeannie Lund.

Siden hun fik rygskaderne efter havearbejde i 1996, hvor hun først blev afvist på skadestuen på Herlev Hospital med meldingen om, at hun bare kunne tage hjem og spise smertestillende, har hun kæmpet en brav kamp for at få ordentlig hjælp i det offentlige på flere sygehuse.

På et tidspunkt blev hun så desperat efter at have bokset med det danske sundhedsvæsen, at hun selv tog ned til et privathospital i Tyskland.

Læs også: Læge sigtet for at svigte døende

Her fortalte lægen hende, at hvis de dengang havde været hurtige på Herlev Hospital, og havde hæftet hendes muskel på plads og givet hende en MR-scanning, så havde hun været 100 procent rask i dag.

Mistede sin mand
Hun har ellers været en meget aktiv kvinde med et lykkeligt ægteskab, og selvstændigt erhvervsdrivende med egen tøjbutik på Gothersgade i København.

Men skaderne i senerne og musklerne i ryggen og hendes bagdel har været så alvorlige, at hun nu har mistet sin mand og butikken.

- Nu er jeg totalt invalideret, siger Jeannie Lund.

ekstrabladet.dk har konfronteret formanden for Region Hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen (S) i sagen.

Hvordan kan det gå så galt, at en så syg kvinde kan blive kastet rundt på Region Hovedstadens hospitaler på den måde, uden der er nogen læger, der tager sig af hende?

- Det kan jeg heller ikke forstå. Og det er meget vigtigt for mig at gå ned i den her sag og få set efter. Og hvis Jeannie Lund vil give mig tilsagn om at gå ned i hendes sag, så vil jeg gå den igennem fra den ene ende til den anden.

Oplever I generelt, at folk bliver kastet rundt i systemet uden at få hjælp?

- Nej, men jeg har engang imellem nogle personhenvendelser, hvor folk de henvender sig direkte til mig. Det er derfor jeg fastholder træffetid og en åben telefon derhjemme. For jeg kommer ud i nogle situationer, hvor jeg simpelthen er nødt til at bryde igennem lydmuren og sørge for, at der sker noget, siger Vibeke Storm Rasmussen.

1 af 2 Jeannie Lund har åbne sår hen over lænden fordi hendes hud ikke kan hænge sammen. Derfor kan hun ikke gå nogle steder og har ligget på gulvet i sit hjem i to måneder. Foto: Jakob Jørgensen
2 af 2 Jeannie Lund har ligget hjemme på sit stuegulv i over to måneder med åbne sår henover lænden. På trods af sine alvorlige skader, har hun ikke fået nogen form for hjælp af sundhedsvæsenet. Foto: Jakob Jørgensen
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere