Smæk til skandale-brystlæge

Patientombuddet udtaler kritik i 40 tilfælde mod den tidligere plastikkirurg Kim Tjelum

Kim Tjelum (Foto: Jakob Jørgensen)
Kim Tjelum (Foto: Jakob Jørgensen)

40 alvorlige overtrædelser på kun fire måneder.

Det kan den tidligere plastikkirurg Kim Tjelum skrive på sit i forvejen ramponerede cv.

Patientombuddet har afgjort en stribe klager mod brystlægen. I perioden fra februar til juni 2011 har han begået overtrædelserne, der både omfatter selve behandlingen i forbindelse med brystoperationer, manglende information og fejl i journalføringen.

Ekstra Bladet har dokumenteret en lang række sager, hvor kvinder har fået udført elendigt arbejde, som er resulteret i både smerter, grimme ar og operations-resultateter, som kvinderne har været nødt til at få laveet om.

Den tidligere kirurg har undladt grundige forundersøgelser, ligesom han ikke har informeret kvinderne om hverken mulige komplikationer eller bivirkninger. Det kræves af loven.

Patientombuddet ( læs afgørelsen her) indskærper over for Kim Tjelum at han skal være mere omhyggelig i fremtiden. Men de er lidt sent ude. Allerede i september 2011 frasagde han sin autorisation og lukkede sin klinik - der senere er blevet brugt af bl.a. Jørn Ege.

Kim Tjelum slipper dog ikke helt.

Der venter en retssag. Han er anklaget for at fortsætte med at opføre sig som læge. Han har bl.a. deltaget i forundersøgelser af kvinder, der stod foran en brystoperation, ligesom han har udskrevet medicin til sig selv.

Retssagen ventes for retten i dette forår. Her skal der også tages stilling til, om han ulovligt har foretaget en brystforstørrelse på en kun 17-årig.

LÆS OGSÅ:
Skandalelæge skal for retten
Skandalekirurg sælger brystklinik
Du betaler for skandalekirurgs makværk

1 af 2 Han har ødelagt mine bryster, har en af kvinderne sagt til Ekstra Bladet, efter behandling hos Kim Tjelum (Privatfoto)
2 af 2 Kim Tjelum (Foto: Jakob Jørgensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere