Medicinen er billigst i Danmark

Priserne ligger i den lave ende, når danskerne betaler regningen på apoteket

Køb pillerne herhjemme, det er det billigste, viser sammenligning. (Foto: Thomas Borberg)
Køb pillerne herhjemme, det er det billigste, viser sammenligning. (Foto: Thomas Borberg)

Når apotekerne tilbyder dig den billigste type medicin, er det noget, der kan mærkes på pengepungen.

Faktisk ligger Danmark lavest, når man sammenligner de danske medicinpriser med 22 andre OECD-lande og Brasilien.

Det er analyseinstitut IMS i London, der har taget temperaturen på medicinpriserne inden for syv områder, skriver Apotekerforeningen i deres nyhedsbrev.

Se også: Kopimedicin er billigst i Danmark

Konkurrence giver billigst medicin
Analysen viser, at der er gevinster ved det danske system, som giver en meget effektiv priskonkurrence og dermed lave medicinpriser i Danmark.

De syv analyserede områder er kolesterolsænkende medicin, epilepsimedicin og antipsykotisk medicin, oral diabetesmedicin, lægemidler mod depression og mavesår samt medicin til behandling af forhøjet blodtryk og hjertesvigt.

På alle områderne er der generisk konkurrence. Det betyder, at apotekerne skal tilbyde patienten det billigste lægemiddel på markedet. 83 procent af salget af medicin inden for de syv områder er generisk medicin, mens tre procent udgøres af originalmedicin.

Se også: Medicinpriserne rasler ned

De danske medicinpriser er blevet sammenlignet med priserne i blandt andet Polen, Slovakiet, Ungarn, Holland, Tjekkiet, Storbritannien, Sverige, Finland og Norge. Og de danske forbrugere slipper alle billigere end de andre landes forbrugere.

Analysen viser også, at der i Danmark er sket et betydeligt prisfald på i gennemsnit omkring 30 procent fra 3. kvartal 2011 til 3. kvartal 2012.

Selvom priserne i flere andre lande også er faldet det seneste år, så bidrager det danske prisfald til, at Danmark nu samlet set har de klart laveste gennemsnitlige priser på medicin, hvor apotekerne tilbyder det billigste produkt til behandling af de nævnte sygdomme.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere