Diabetes: Her er der problemer

Her er der problemer med behandlingen af sukkersyge

Dit postnummer kan afgøre, hvor god - eller dårlig - behandling, du får som sukkersyg. (Foto: Colourbox)
Dit postnummer kan afgøre, hvor god - eller dårlig - behandling, du får som sukkersyg. (Foto: Colourbox)

På sygehuset i Nykøbing Falster er 47 procent af patienterne med for højt blodsukker ikke i antidiabetisk behandling. Den nationale standard slår fast, at tallet ikke må overskride 7 procent

Både Region Sjælland, Region Syddanmark og Region Nordjylland dumper, når det gælder at få målt patienternes blodtryk hvert år. Blodtryksmålingerne er vigtige for at undgå hjertekarsygdomme.

Region Syddanmark har store problemer med at få undersøgt patienternes øjne. Både i Åbenrå og Kolding får kun 66 procent af patienterne lavet øjenundersøgelser. Standarden ligger på minimum 90 procent

Region Sjælland dumper med et brag, når det gælder om at få undersøgt patienternes fødder. Kun 79 procent får lavet fodundersøgelser. Minimumsgrænsen ligger på 95 procent. Hovedstaden og Nordjylland dumper ligeledes på det punkt.

Kun 70 procent af patienterne på Nykøbing Falster Sygehus får lavet de vigtige fodundersøgelser, der er med til at forebygge amputation af benene. Det er den suverænt dårligste præstation i Danmark.

Kun 73 procent af de sjællandske patienter og 81 procent af de nordjyske får den behandling de burde. De to regioner ligger henholdsvist sidst og andensidst, når det gælder om at give en tilfredsstillende samlet behandlingspakke, kendt som den såkaldte all-or-none indikator.

Kilde: Dansk Voksen Diabetes Database

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere