Piger kan hænge på brystregning

Der er ikke meget håb for kunder, der har betalt for en brystoperation og nu skal hente penge ud af Glostrup Privathospitals konkursbo

Hvis det bliver afgjort, at Sweetdeal blot var formidler af tilbuddet, har de ikke pligt til at de betale pengen tilbage til kunderne. (Foto: Screendump Sweetdeal)
Hvis det bliver afgjort, at Sweetdeal blot var formidler af tilbuddet, har de ikke pligt til at de betale pengen tilbage til kunderne. (Foto: Screendump Sweetdeal)

Opdatering: Efter denne artikel blev offentliggjort på nettet har Sweetdeal meldt ud, at de vil refundere pengene til de piger, som har købt dealen men ikke fået brystoperationen.

Efter Glostrup Privathospital har erklæret sig konkurs, oven på en række problemer efter et samarbejde med rabatsiden Sweetdeal, står mange kunder med håret i postkassen:

De er 18.500 kroner fattigere, efter at have købt en nedsat brystoperation hos Sweetdeal, men de er ikke et par nye bryster rigere.

Og hvis forbrugerne selv skal hente pengene ud af Glostrup Privathospitals konkursbo, så er de 18.500 sandsynligvis tabt.

Se også: Gled i silikonen - privathospital konkurs

Svært at placere ansvar
Flere forbrugere har skrevet på Sweetdeals Facebook og bedt om at få deres penge tilbage. Men det kan blive sin sag at finde den ansvarlige at klemme sine penge ud af, forklarer jurist Henrik Sedenmark fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- I sager som den her, hvor der er et mellemled, der er det svært at vide, hvem forbrugeren har indgået aftalen med. Er den indgået med Sweetdeal eller med Glostrup Privathospital?, siger han til ekstrabladet.dk.

Spørgsmålet er, om Sweetdeals blot har formidlet et tilbud (ligesom Den Blå Avis formidler brugte varer) eller om det er Sweetdeal, der juridisk set er at betragte som sælgeren af bryst-tilbuddet.

- Og det kan vi ikke umiddelbart sige noget om. Det er et relativt nyt fænomen med de her deals, og vi er begyndt at få nogle klagesager på det, men vi har ikke nogen, som er afgjort endnu. Derfor kan vi ikke generelt siger, om der er tale om formidling eller ej i forbindelse med den her type køb, siger Henrik Sedenmark til ekstrabladet.dk.

Se også: Sweetdeal: Bryst-regningen er betalt

Kan miste pengene
Kun en nærmere granskning af den aftale, som er indgået ved købet af bryst-dealen, kan afgøre, om forbrugerne nogensinde ser deres penge igen.

Skal de hentes i konkursboet, kan det nemlig blive overordentlig svært at få hele beløbet dækket.

- Hvis det er Glostrup Privathospital, man har indgået aftale med, så er det konkursboet, man skal gøre sit krav gældende i. Så får man sandsynligvis ingenting eller meget lidt af sit tab dækket, måske 5-10 procent. Hvis det er Sweetdeal, aftalen er indgået med, så er det dem, man skal rette krav imod, og så må de betale pengene tilbage, siger han til ekstrabladet.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen