Danske kvinder føder færre børn

Med 1,7 barn per kvinde, er fertiliteten i Danmark er nu den laveste i Norden og langt fra nok til, at vi kan reproducere os selv

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Skal man tro den nyeste statistik, bliver vi færre og færre etniske danskere.

Det sker, fordi danske kvinder kun føder 1,7 barn i snit. Der skal 2,1 barn per kvinde til for, at befolkningen kan reproducere sig selv. Det viser de nyeste tal fra Nordisk Statistisk Årbog 2012, som udkommer i dag.

Se også: Skævt Danmark bliver skævere

Laveste fertilitet i Norden
Tallene viser også, at den danske fertilitet er den laveste sammenlignet med andre nordiske lande. Ingen af vore nabolande ligger dog over 2,1 barn i snit - med undtagelse af Åland og Grønland. Dem, der kommer tættest på reproduktionstallet er Island.

Når befolkningstallet i Danmark alligevel stiger, skyldes det især indvandringen. I 2011 var nettoindvandringen nemlig på 22.616 indbyggere, mens den 'naturlige' befolkningsvækst bidrog med 6482 nye indbyggere.

Kvinder er flittige studerende
I Nordisk Statistisk Årbog, som bliver udgovet af Nordisk Ministerråd, findes desuden tal, der viser, at førstegangsfødende bliver ældre, færre bliver gift, og flere får foretaget abort.

De gode nyheder er derimod, at spædbørnsdødeligheden er faldet markant, og antallet af studerende på universiteterne er femdoblet - flertallet af de studerende er kvinder. Læs mere på norden.org.

Se også: Danske mænd har vanvittig dårlig sædkvalitet

1 af 2 (Foto: Colourbox)
2 af 2 (Foto: Colourbox)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen