Tandlæger: Fattige kan nu få ordnet tænder

Det er positivt, at regeringen og Enhedslisten bruger millioner på udsatte patienter, mener Tandlægeforeningen

Modelfoto: Thomas Wilmann
Modelfoto: Thomas Wilmann

Det bliver næsten gratis at gå til tandlægen for de fattigste danskere, efter at regeringen og Enhedslisten har valgt at øremærke 180 millioner om året til særligt udsatte patientgrupper.

Beslutningen er med til at begrænse uligheden, og den vækker derfor glæde hos Tandlægeforeningen.

- Vi har selv påpeget, at mange kontanthjælpsmodtagere og andre lignende patientgrupper ikke får den moderne og tidssvarende tandbehandling, som de burde have.

- Så det er glædeligt, at man nu indfører ret til et ekstra tilskud til disse økonomisk dårligt stillede patienter, siger Freddie Sloth-Lisbjerg, Tandlægeforeningens formand.

Aftalen går ud på, at kontanthjælpsmodtagere under 25 år, der er på den lave såkaldte ungeydelse, får dækket 100 procent af tandlægeregningen ud over de første 600 kroner.

Kontanthjælpsmodtagere over 25 år får dækket 65 procent af regningen over 800 kroner.

- Vi har desværre alt for mange unge, som af forskellige årsager ikke kommer regelmæssigt til tandlæge.

- Det særlige tilskud til de økonomisk dårligst stillede unge kan være med til at løse dette problem, siger Freddie Sloth-Lisbjerg.

Regeringen vil også tilbyde gratis behandling af tandskader hos epilepsipatienter og give omsorgstandplejen et serviceeftersyn.

Men de 180 millioner kroner fra regeringen og Enhedslisten er ikke nok til at løse alle problemer med ulighed i forhold til tandsundhed.

- Vi er ikke nået dertil, hvor alle problemer er elimineret, så vi ser frem til den fortsatte dialog med såvel regeringspartierne og Enhedslisten som folketingets øvrige partier om de endnu uløste opgaver, siger Freddie Sloth-Lisbjerg.

Aftalen er en del af en større socialpakke, som regeringen og Enhedslisten præsenterer lørdag i forbindelse med forhandlingerne om næste års finanslov.

I alt afsætter partierne 180 millioner kroner årligt fra 2013 og tre år frem til at styrke tandsundheden hos de fattigste.

Den samlede pris for den endnu ikke fremlagte socialpakke bliver til næste år 250 millioner og i alt 1,1 milliarder kroner over de næste fire år.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen