Apple-computere kan give allergi

Ifølge ny, dansk forskning afgiver MacBook Pro så meget nikkel, at forbrugerne risikerer allergi

Efter grundige test har forskere fundet ud af, at MacBook Pro - som på billedet her - afgiver potentielt skadelig nikkel (Foto: Apple)
Efter grundige test har forskere fundet ud af, at MacBook Pro - som på billedet her - afgiver potentielt skadelig nikkel (Foto: Apple)

Du kan få nikkelallergi fra dit ur, dine smykker og senest er det også kommet frem, at visse mobiltelefoner afgiver nikkel.

Nu viser ny, dansk forskning, at også Apples bærbare computer MacBook Pro kan give nikkeleksem og i værste fald allergi, der varer hele livet. Det oplyser Forbrugerrådets blad Tænk.

Se også: Disse telefoner er rene allergibomber

Fokus på nikkel fra laptops
Forskerteamet er nu ved at undersøge, om der er lignende problemer med andre bærbare computere.

- Der kommer hele tiden nye forbrugergenstande til, som vi skal være opmærksomme på i forhold til nikkelallergi. Vi har for nylig set problemer med ansigtseksem efter brug af nikkelafgivende mobiltelefoner. Nu ser vi så problemet opstå fra bærbare computere med metaloverflader, tilføjer professoren.

Ifølge det seneste kvartalsregnskab har Apple på verdensplan solgt næsten tre millioner bærbare computere - deriblandt MacBook Pro. Herhjemme ligger prisen på en MacBook Pro'en på 9699 kroner og op.

ekstrabladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra Apple. Blandt andet ville vi gerne vide, hvordan forbrugerne kan være sikre på, at deres Apple-computere ikke afgiver nikkel. Apple er imidlertid ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Se også: Apple må bremse iPhone 5-produktionen

Test din computer for nikkel

Du kan selv teste, om din bærbare computer eller andre produkter indeholder nikkel med en nikkel-test til hjemmebrug fra apoteket.

Følg instruktionerne i nikkel-testsættet. Kør vatpinden med væsken, som påviser nikkel, henover de blanke metaloverflader på computeren, som du har mest kontakt med. Eksempelvis tastaturet, og der hvor dine hænder hviler.

- Der skal en del til før en vatpindetest slår ud. Så hvis den slår ud, kan man være meget sikker på, at der er nikkelafgivelse, siger professor og ekspert i hudallergi ved Videncenter for Allergi, Jeanne Duus Johansen.

Kilde: www.videncenterforallergi.dk

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen