Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Penkowa blogger for studerende

- Hun kender forskerverdenen indefra, lyder forklaringen fra hjemmeside for studerende, hvor forsker Milena Penkowa blogger

Milena Penkowa blogger nu for studerende om livet som forsker, efter selv at være kritiseret for videnskabelig uredelighed. (Foto: Kristian Linnemann)
Milena Penkowa blogger nu for studerende om livet som forsker, efter selv at være kritiseret for videnskabelig uredelighed. (Foto: Kristian Linnemann)

Den omstridte hjerneforsker Milena Penkowa, der i de senere år både er kritiseret for videnskabelig uredelighed og dømt for underslæb, er blevet fast blogger på hjemmesiden Studenterpressen.dk.

Her blogger hun for de studerende om det danske forskningsmiljø og råder i sit seneste indlæg, 'Er det farligt at forske', de studerende til ikke at lade sig afskrække fra en karriere som forsker.

I samme indlæg kritiserer hun med afsæt i en ny bog landets universiteter, hvor 'de fleste fakulteter trænger til en totalrenovation og et kulturskifte'.

Se også: Penkowa efter dom: KU jagter mig

'Hun er et scoop'
Studenterpressen.dk er en relativt nystartet hjemmeside, hvis mål er 'at profilere landets studerende og styrke deres professionelle, faglige netværk'.

De betegner Penkowa som 'et scoop' og forklarer, at de har bedt hende om at blogge hos dem, fordi hun kender forskerverdenen indefra.

- Milena Penkowa er relevant for os, fordi hun er meddebattør i en ny debatbog, 'Inden for murene, uden for rammerne', der handler om forskningsmiljøet. Hun, og flere andre meddebatører derfra, er tilknyttet os og vil blogge fremover om forskningsmiljøet, siger en af sitets fire stiftere, Anders Bæksgaard, til ekstrabladet.dk.

- Men hun er blandt andet dømt for underslæb i en sag, hvor hun først at lægge ansvaret over på en af sine studerende. Er det så ikke lidt spøjst at bruge hende som blogger på en hjemmeside for netop studerende?

- Det synes jeg på ingen måde. Det er da en gave til de studerende, at de nu har en direkte kontakt til hende og kan debattere med hende. Hvis man er utilfreds, så kan man jo oprette sig på sitet, gå ind og kommentere på hendes indlæg og have en fair diskussion. Det synes jeg er et scoop, siger Anders Bæksgaard.

Se også: Penkowas syndebuk er forarget over KU

Han understreger, at bloggerne hos Studenterpressen selv skriver deres indlæg, der som udgangspunkt er uredigerede. Hvis Penkowa skriver indlæg, hvor hun forvrider sandheden eller 'fremstiller sig selv som en martyr', vil det dog blive skåret ud af indlæggene, siger Anders Bæksgaard.

- Det er selvfølgelig vigtigt, at læserne læser det som hendes egne ord og kender hendes fortid, og det har vi også selv skrevet en artikel om, siger han til ekstrabladet.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen