P-piller til mænd er på vej

Snart kan du måske dyrke engangsknald uden at skulle være nervøs for et chokerende opkald tre månede senere....

Måske bliver det snart virkelighed - ikke kun for mus - at mænd selv kan tage p-piller og sikre sig, at de ikke får uænskede børn. (Foto: Colourbox)
Måske bliver det snart virkelighed - ikke kun for mus - at mænd selv kan tage p-piller og sikre sig, at de ikke får uænskede børn. (Foto: Colourbox)

Det er mange singlemænds største mareridt efter en våd aften i byen, der endte lige så vådt hjemme på lagnerne. Det berømte og berygtede opkald et par måneder senere fra dit one night stand, der lige vil fortælle, at du kommer til at betale hver eneste måned de næste 18 år.

Med en mande-p-pille på vej kan du måske snart selv sikre dig mod den fortsættelse på en glad aften. Det skriver norske forskning.no.

Se også: Pas på penispiller, mand

James Bradner fra Washington State University og hans forskerkolleger har nemlig skabt gode resultater med forsøg på mus. Ved at blokere udviklingen af sæd ser det ud til, at man kan gøre mænd ude af stand til at lave børn, uden at de mister sexlysten eller præstationen. Pillen har desuden vist, at den ikke ødelægger forplantningsevnen. Når musene ikke længere får pillerne, får de sunde og velskabte museunger.

Se også: 'Ny medicin til pms-kvinder er vanvittigt'

Der har tidligere været lavet flere forsøg på at skabe en p-pille til mænd, men hidtil uden større succes. Mænd producerer cirka 1000 sædceller i sekundet, og forsøg på at dræbe dem eller forhindre produktionen har indtil nu slået fejl.

Pillen, som forskere fra Washington State University nu har fundet frem til, er i stand til - på mus - at blokere for sæddannelse ved at tilføre et molekyle. Pillen er endnu ikke testet på mennesker, men i museforsøgene fandt man ingen bivirkninger.

Se også: Her kommer forhudsdræberen

Forskerne understreger dog, at pillen ikke beskytter mod kønssygdomme, men som med p-piller til kvinder alene mod uænsket reproduktion.

Mand, vil du bruge dem, hvis der kommer p-piller til mænd på markedet? Kvinde, vil du bede din mand om at tage p-piller, hvis det bliver muligt? Deltag i debatten under artiklen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen