Bent døde på hospitalet - ventede i fire timer på lægen

Bent Andersen lå på Næstved Sygehus i fire timer med voldsomt ildebefindende og kramper uden at blive tilset af en læge. Det kostede ham livet

Kim Andersen og Grethe Walhmann har mistet deres far og mand. Han lå i fire timer og ventede på en læge. Da lægerne kom, var det for sent. (Foto: TV 2 ØST)
Kim Andersen og Grethe Walhmann har mistet deres far og mand. Han lå i fire timer og ventede på en læge. Da lægerne kom, var det for sent. (Foto: TV 2 ØST)

Da Bent Andersen den 24. juli fik et voldsomt ildebefindende og krampeanfald, blev han med fuld udrykning kørt til Næstved Sygehus. Han blev lagt på en stue og familien fik besked om, at han skulle tilses af en neurolog, men at der ikke var nogen ledig.

De ventede i fire timer. Så døde Bent i et krampeanfald. Det fortæller den afdøde 73-åriges søn, Kim Andersen.

- Han fik det rigtig dårligt derhjemme og faldt pludselig om i et voldsomt krampeanfald. Da han kom til sig selv, kastede han op og havde det rigtig skidt. Min stedmor, Grethe, lagde ham i natostilling og ringede med det samme 112, fortæller Kim Andersen til ekstrabladet.dk.

To paramedicinere ankom i løbet af et øjeblik og undersøgte kort Bent Andersen, der stadig kastede op og røg ud og ind af bevidsthed.

- De kunne med det samme se, at det var alvorligt, og at det var en kørsel 1 (alvorlig udrykning, red.). 'Det her skal gå stærkt', sagde den ene til os. I ambulancen fik far igen et krampeanfald og kastede op, så han var ved at blive kvalt i det. Men de fik det under kontrol og kørte hurtigt afsted med fuld udrykning, fortæller han.

Ventede i timevis
Paramedicinerne ankom til Næstved Sygehus kl 18.20 - cirka tre kvarter efter det første krampeanfald. Her blev Bent Andersen lagt på stue 4 i modtagelsen. En sygeplejerske kom til og målte blandt andet puls og blodtryk.

- Blodtrykket var på 100/135-165, så jeg spurgte, om ikke det var meget lavt. Sygeplejersken fortalte, at det var helt normalt, siger Kim Andersen.

Se også: Her er de værste hospitaler

Han og Bent Andersens kone, Grethe, sad hos deres far og mand, fra han blev indlagt først på aftenen. Klokken 20.45 - næsten to en halv time efter indlæggelsen - rykkede Kim Andersen sygeplejersken.

- Jeg spurgte, om ikke vi snart kunne få en læge ned og se til far. Hvis de frygtede, at det var en blodprop i hjernen, som sygeplejersken sagde, så skulle han jo tilses hurtigt. Men beskeden lød, at det var en neurolog, der skulle se på ham, og at der ikke var nogen ledige. Så vi fik lov at vente længere endnu, siger han til ekstrabladet.dk.

For svag til at blive flyttet
Da klokken var omkring 22.00 fik Bent Andersen endnu et krampeanfald. Igen var han bevidstløs og lå i sygesengen i voldsomme kramper. Først her kom et helt akuthold til.

- Pludselig kom fire læger, tre sygeplejersker og en portør. De gav far hjertemassage og kæmpede for at få liv i ham. Da anfaldet var stilnet af, kørte de ham til scanning, og en læge kom tilbage og fortalte os, at han akut skulle til Riget eller Odense (Universitetshospital, red.). Men en anden læge sagde, at han ikke var i stand til at blive flyttet, fortæller Kim Andersen.

Mindre end et kvarter efter var Bent Andersen død. Det viste sig, at der var gået hul på hans kranspulsåre. Hans bughule var langsomt blevet fyldt med blod, og det kostede ham livet.

- Han åndede ud mellem hænderne på os, mens lægerne stod og diskuterede. Og bagefter vaskede de allesammen hænder og havde forklaringer på, hvorfor de ikke kom noget før. Der skulle en stor håndvask til, lyder det sarkastisk fra Bent Andersens søn.

Sundhed - 7. mar. 2011 - kl. 15:40 Læger kaster rundt med dødssyg patient

Tilbage sidder nu Bent Andersens enke og søn. De er mildest talt utilfredse med den behandling, deres mand og far fik på Næstved Sygehus. At ingen læger tilså ham før efter fire timer, hvor det var for sent.

- Jeg har desværre mistet min far mindst ti år for tidligt. Der var ingen læger til at tage sig af ham. Der var ingen hjælp, siger Kim Andersen, der bisatte sin far i lørdags.

Han og hans stedmor vil nu tage sagen til Patientforsikringen.

Sygehuset: Vi holder et møde
På Næstved Sygehus vil man ikke kommentere den konkrete sag, men skriver dog i en mail til ekstrabladet.dk:

- Vi kan som udgangspunkt ikke kommentere på enkeltsager, men jeg kan dog oplyse, at de pårørende i det konkrete tilfælde er inviteret til en samtale med den pågældende afdelingsledelse på torsdag, hvor forløbet vil blive gennemgået og de pårørende har mulighed for at stille spørgsmål.

Kim Andersen og Grethe Walhmann har taget imod invitationen, men Kim Andersen har ikke de store forventninger.

- Jeg tror, at man igen vil vaske hænder. Jeg kalder det et kaffemøde. Men jeg er ikke hævngerrig, jeg vil bare gerne forhindre, at andre uskyldige kommer i samme situation, siger Kim Andersen, der som blodproppatient selv har erfaringer med sygehusvæsenet.

Ikke første gang
Også i 2007 døde en patient, der var indlagt på Næstved Sygehus, i lægernes varetægt. Her mistede en gravid kvinde og hendes ufødte barn livet, da en læge undlod at tilse hende, efter hun blev indlagt. Kvindens galdeblære sprang, og det døde hun af.

Lægen blev sidste år idømt en bøde på 10.000 kroner for ikke at have tilset kvinden i tide.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen