Danske slagtere: Angiveri er i helt orden

Det er helt i orden, at forbrugere anmelder deres slagter, hvis de har en mistanke, mener brancheorganisation

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det er helt fint, at privatpersoner anmelder slagtere til Fødevarestyrelsen, hvis de mistænker dem for at arbejde under ureglementerede forhold. Det siger direktøren for Danske Slagtermestre, DSM, Torsten Buhl.

Reaktionen kommer efter, at fødevareminister Mette Gjerskov i Jyllands-Posten opfordrer alle borgere til at kontakte Fødevarestyrelsen, hvis man mistænker sin slagter for at at arbejde under ureglementerede forhold, der kan være til fare for forbrugernes sundhed.

- Det er helt i orden. Det vigtige for forbrugerne er, at de kan være trygge ved det, de spiser. Vi har en stor interesse i at sørge for, at der er tryghed omkring det at købe og spise fødevarer i Danmark, siger han til Ritzau.

Han mener, at det er fint, at man som privatperson kan anmelde noget anonymt - så længe man ikke misbruger systemet til at anmelde nogen, som man af privat årsag ikke bryder sig om:

- Hvis man virkelig gør det ud fra en betragtning om, at der foregår noget, der er uhygiejnisk eller ureglementeret, så er det er helt fint. Det vigtigste for os som fødevareerhverv er, at vi har nogle forbrugere, der er trygge ved det, vi producerer.

- Man kan kalde det at stikke hinanden eller at løse opgaver, men når det handler om fødevaresikkerhed, har vi ingen problemer med den slags. Vores sti skal være ren, supplerer DSM's formand, Leif Wilson Laustsen.

Buhl mener ikke, at omfanget af slagtere, der arbejder under omtalte forhold, er stort. Han sender i den forbindelse en tak til Fødevarestyrelsen og deres rejsehold for allerede nu at være effektive i forhold til at nå ud til disse slagtere og få sat en stopper for det.

Dansk Folkepartis forbrugerordfører, Mette Hjermind Dencker, undrer sig dog over fødevareministerens opfordring om at "rende rundt og stikke hinanden for alle mulige ting".

Hun frygter desuden, at opfordringen vil føre til overarbejde hos de ansvarlige myndigheder, når borgere måske af personlige årsager begynder at angive hinanden.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen