Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Patient: Jeg er helt tudefærdig

68-årige Ulla Andreasen er bange for, om hun er blevet smittet med HIV på Slagelse Sygehus

Ulla Andreasen er bekymret for, om hun nu er blevet smittet med HIV. (Fotocollage: Linda Johansen/Privafoto)
Ulla Andreasen er bekymret for, om hun nu er blevet smittet med HIV. (Fotocollage: Linda Johansen/Privafoto)

- Jeg er virkelig bange for, om jeg har fået HIV. De siger, at risikoen er meget lav, men jeg må indrømme, at jeg har svært ved at tro på det, de siger, efter alt det her.

Sådan siger 68-årige Ulla Andreasen fra Ringsted til ekstrabladet.dk.

Hun er én af de 719 patienter, der over de seneste dage har fået at vide, at hun er i risikogruppen for at være blevet smittet med HIV eller leverbetændelse, efter at hun sidste sommer fik foretaget en kikkertundersøgelse på Slagelse Sygehus.

Læs også: Slagelse Sygehus undersøger 719 for smitterisiko

Sygehuset har i dag brødbetynget måttet indrømme, at en teknisk fejl på deres såkaldte special-vaskemaskine har resulteret i, at over 700 patienter kan være blevet smittet med alvorlige og potentielt livstruende sygdomme - om end risikoen ifølge embedslægen er lav.

- Jeg fik brevet fra dem i tirsdags, hvor der stod, at jeg var i risiko-gruppen for at være blevet smittet med HIV eller leverbetændelse. Jeg må nok indrømme, at jeg var totalt grædefærdig, da jeg læste det, siger hun til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- I forvejen har jeg ikke haft den nemmeste tid efter indlæggelsen. Allerede et par dage efter at jeg kom hjem, fik jeg nemlig diarré, og det var totalt umuligt at komme af med. Først i december begyndte det at aftage, men der havde jeg tabt omkring 30 kilo. Jeg ved selvfølgelig ikke, om det er på grund af vaskemaskinen, men det virker meget betænkeligt, og min tillid til sygehuset er væk, siger hun.

68-årige Ulla Andreasen var i går oppe og få lavet en blodprøve, og nu venter der så 14 dage i uvished, inden hun får svar.

Læs også: Producent: Vi har ansvaret

Hun har dog ingen planer om nogensinde at vende tilbage til sygesengen på Slagelse Sygehus.

- Aldrig i livet. Aldrig. Så vil jeg hellere kradse af. Jeg er virkelig utilfreds med den behandling, jeg har fået dernede, lyder det kontante svar fra Ulla Andreasen.

På Slagelse Sygehus er man kede af sagen.

- Det er selvfølgelig rigtig kedeligt, at hun ikke længere har tillid til os. Men jeg vil faktisk tillade mig at vende den om og sige, at hun faktisk netop burde have tillid til os i den her sag. Fejlen er ikke vores, men producentens, og vi har gjort alt, hvad vi kunne for at udvise rettidig omhu ved at gennemgå alle journaler med det samme. Og ingen af patienterne har udvist symptomer på at være blevet smittet, forklarer ledende overlæge Henrik Friis fra klinisk mikrobiologisk afdeling på Slagelse Sygehus til ekstrabladet.dk.

Læs også: Sygehus-skandalen: Derfor kunne det ske

Samtidig afviser han, at diarréen har noget med den defekte vaskemaskine at gøre.

- Nej, det har ikke noget med den her sag at gøre. Normalt ville man udvise tegn på blodforgiftning, hvis man var blevet smittet, så diarréen må være kommet et andet sted fra. Men jeg vil da alligevel gerne opfordre den pågældende patient til at ringe til sygehuset, hvis hun har yderligere spørgsmål, siger han til ekstrabladet.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen