Vild forvandling: Fik fjernet 70 svulster

Fattig, kinesisk kvinde har fået et nyt liv, efter at godhjertede kirurger forærede hende en operation til en værdi af over en halv million kroner. Men hun tør stadig ikke se sig selv i spejlet

(Foto: Quirky China News/Rex Features)
(Foto: Quirky China News/Rex Features)

Omkring årtusindskiftet var kinesiske Li Hongfang en helt normal kvinde. Ja, hun blev af flere ligefrem betegnet som smuk. Penge havde hun og manden ikke mange af, men de levede lykkeligt med deres to sønner i landsbyen Tianchao i Shaanxi-regionen.

Men i 2001 kom de første tegn på, at der var noget galt. En mindre hævelse på størrelse med en fingernegl i panden fik dog ikke Li til at rynke på meget andet end øjenbrynene.

- Jeg tænkte, det sikkert bare var et insektbid. Det hverken kløede eller gjorde ondt på nogen måde. Men det gik heller ikke væk, faktisk blev det bare større og større, har hun tidligere fortalt til Inquisitr.com.

Flere svulste dukkede op
I 2005 var hævelsen dog blevet så stor, at hun fik den opereret væk, bare for at se flere andre svulste dukke op efterfølgende.

Og så kom diagnosen: Li Hongfang var ramt af chordoma, som er en tilstand, der får unormale mængder af væv til at vokse.

Hævelserne var til sidst så bemærkelsesværdige, at de fik både venner og fremmede til at løbe skrigende væk. Og da de få spareskillinger efterhånden var brugt på operationer, måtte Li til sidst ty til tiggeri, hvor hun brugte mere tid på at fortælle forbipasserende, at hun bare var syg og ikke et monster end på at tigge til den endelige operation, der ville koste hende knap 600.000 kroner.

På bunden af samfundet
Hendes ansigt var på det tidspunkt helt forvredet af hævelserne og hendes hals hang ned på brystet. Hun overlevede af brød dyppet i vand.

Kærligheden til familien fik hende dog til at fortsætte livet, og så var det - mens Li var aller længst nede - at godhjertede kirurger ved et hospital i Xi'an valgte at gribe skalpellen og forære Li den dyre operation.

Har endnu ikke set sig selv
Li Hongfang fik under den vellykkede operationen fjernet 70 svulster. Hun blev udskrevet for en uge siden og forsøger nu langsomt at omfavne sit nye liv. Hun er dog stadig ikke klar til at se sig selv i spejlet.

- Jeg føler, at mit hoved er meget lettere, og jeg må se bedre ud.

- Jeg vil gemme den store begivenhed til hævelserne efter operationen er helt væk. Det kunne blive til den bedste gave til mig, har den i dag 40-årige og igen helt normale Li Hongfang fortalt til billedbureauet Rex Features.

Hun skal senere på året igen under kniven for at have fjerne mindre svulster i kraniet, næsehulen og halsen.

Kilde: Huffington Post

1 af 3 (Foto: Quirky China News/Rex Features)
2 af 3 Den i dag 40-årige Li Hongfang før og efter den vellykkede operation, hvor hun fik opereret 70 svulster væk. (Foto: Quirky China News/Rex Features)
3 af 3 (Foto: Quirky China News/Rex Features)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen