Producent: Vi har ansvaret

Firmaet bag den defekte vaskemaskine, der har udsat hundrevis af patienter for alvorlig smittefare, erkender ansvaret

(Foto: Per Rasmussen)
(Foto: Per Rasmussen)

Det verdensomspændende japanske firma Olympus leverer medicinsk udstyr til hospitaler i hele Europa. Alligevel er der blot tale om en enkelt, men dog meget ulykkelig fejl - nemlig på den vaskemaskine på Slagelse Sygehus, som har betydet en potentiel smitterisiko for over 700 patienter.

Se også: Slagelse Sygehus undersøger 719 for smitterisiko

Det understreger Olympus' europæiske direktør Harald Dremel, da ekstrabladet.dk fanger ham på en mobiltelefon i Japan.

- Vi har taget kontakt til samtlige af vores kunder i Europa - heriblandt flere danske hospitaler - og der er kun tale om denne ene fejl. Det er naturligvis en fejl for mange, beklager Harald Dremel.

- Men erkender I, at fejlen er jeres ansvar?

- Vi benægter ikke vores ansvar og erkender, at der er tale om en fejl på denne adaptor. Der er ikke tale om, at maskinen er blevet brugt forkert eller misligeholdt, tilføjer direktøren.

Læs også: Embedslæge: Det må ikke ske

- Hvis det viser sig, at der er personer, som er smittet med HIV eller leverbetændelse, vil I så påtage jer et erstatningsansvar?

- Vi ved, at hospitalet har iværksat en undersøgelse og afventer deres svar. Ifølge vores oplysninger er der dog tale om en meget begrænset risiko, men vi afventer og ser.

Ifølge Harald Dremel har Olympus leveret udstyr til sygehuse i alle fem, danske regioner. Hvilke sygehuse kan han dog ikke sige på stående fod.

Er du blevet opereret på Slagelse Sygehus i løbet af de sidste ni måneder, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen