Forskere slår fast: Kaffe er sundt

Kaffe kan i begrænsede mængder nedsætte risikoen for hjerteproblemer, viser ny undersøgelse

Danskerne er det fjerdemest kaffedrikkende folk, og det er ifølge en ny undersøgelse ikke så ringe endda (Foto: Colourbox)
Danskerne er det fjerdemest kaffedrikkende folk, og det er ifølge en ny undersøgelse ikke så ringe endda (Foto: Colourbox)

Kaffe har længe været i vælten blandt sundhedseksperter. Den ene dag beskyldes den koffeinholdige drik for at være usund - den næste dag bliver kaffen frikendt. Nu er der imidlertid godt nyt for alle kaffeelskende danskere.

En drik af de brune kaffebønner har nemlig positiv indflydelse på hjertet, og to kopper kaffe dagligt kan ligefrem nedsætte risikoen for hjerteproblemer, viser en ny undersøgelse.

Det skriver The Daily Mail.

Se også: Drik løs: Kaffe er sundt

Færre hjertesygdomme
Undersøgelsen, som er foretaget af forskere i Boston, er foretaget blandt 150.000 mænd og kvinder. De personer, der drak en eller to kopper kaffe dagligt, havde 11 procent mindre risiko for at udvikle hjerteproblemer end dem, der slet ikke drak kaffe.

Omvendt kan fem kopper kaffe eller mere være skadeligt for hjertet, viser undersøgelsen, som er publiceret i tidsskriftet 'Circulation Heart Failure'.

Alt med måde
Ifølge forskerne har kaffe sandsynligvis positiv indflydelse på forhøjet blodtryk og diabetes - begge lidelser, som forøger risikoen for hjerteproblemer.

Men lige som med mange andre ting, skal kaffe dog indtages med måde, understreger forskerne.

De nye forskningsresultater ligger i forlængelse af tidligere undersøgelser, der peger på kaffens gavnlige indflydelse på levetiden. Ifølge de amerikanske forskere har kaffedrikkere nemlig mindre risiko for at dø af hjerteanfald, diabetes og enkelte infektioner. Kræft hører dog ikke under de sygdomme, som kaffe beskytter imod.

Se også: Sort te øger risikoen for kræft

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen