Vi går ikke til lægen med sexproblemer

Kun 17 procent af danske mænd og kvinder har talt med deres læge om seksuelle problemer. Ny undersøgelse viser, at det er langt færre end i andre lande

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Hvis potensen svigter, eller det gør ondt at have sex på grund af sarte slimhinder i skeden, bryder vi os ikke om at tale med lægen om det. I hvert fald ikke i så høj grad som andre folkeslag rundt om i verden, skriver 24timer.

For eksempel har 38 procent af mexicanerne henvendt sig til lægen med et seksuelt problem, og det samme gælder 27 procent af finnerne, viser en ny undersøgelse af mere end 13.000 mennesker i 13 forskellige lande. Men kun 17 procent af danske mænd og kvinder har talt med deres læge om seksuelle problemer.

Læs:

Se også: Underdanmark har dårligt sexliv

- Og der er ikke grund til at tro, at danskerne skulle have færre problemer end andre, siger ledende overlæge ved Jysk Sexologisk Klinik Astrid Højgaard om undersøgelsen, der er foretaget af medicinalfirmaet Eli Lilly.

Se også: Krise ødelægger sexlivet

- Det handler formentlig både om blufærdighed fra patientens og fra lægens side. Men det er altså vigtigt at få talt om de her ting. Dels fordi det kan være en belastning for parforholdet, hvis sexlivet ikke fungerer, men i allerhøjeste grad også, fordi seksuelle problemer kan være tegn på, at der er noget andet galt enten fysisk eller psykisk. For eksempel kan rejsningsproblemer hænge sammen med hjerte-kar-sygdomme, og manglende lyst kan være tegn på depression, forklarer Astrid Højgaard til 24timer og understreger, at de seksuelle problemer i rigtig mange tilfælde kan afhjælpes.

Se også: Potensproblemer: Sex- eller hjertesyg?

Det bekræfter formand for de praktiserende læger i Danmark Henrik

Dibbern. Han bekræfter også, at danskerne generelt kan have svært ved at tage emnet sex op med deres læge.

- Det er nok noget kulturelt. Groft sagt, så er mexicanerne nok mere åbne end danskerne, så som læger er det vigtigt, at vi er opmærksomme på, om vores patienter går rundt med et skjult problem, erkender Henrik Dibbern.

Læs:

Se også: Spontan sex hitter

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere