Vietnam ramt af livsfarlig hudsygdom

19 er døde af mystisk sygdom i Vietnam. Nu beder myndigheder WHO om hjælp

Det begynder som et hududslæt på hænder og fødder og ender i værste fald med leverskader og massiv organsvigt: En mystisk sygdom, som har gjort 170 mennesker syge og dræbt 19, får nu Vietnams regering til at bede om international hjælp.

- Denne sygdom er udfordrende, fordi vi ikke har identificeret årsagen. Hvis det bare er en udvendig hudsygdom, hvorfor giver den så skader og organsvigt i de indre organer?, siger helbredsminister Thanh Long ifølge BBC.co.uk.

Sygdommen er brudt ud i Vietnams centrale provins Quang Ngai, hvor den først blev registreret mellem april og november 2011. Efter at være forsvundet i en periode er der igen begyndt at dukke tilfælde op.

Ifølge sundhedsmyndighederne er sygdommen svær at behandle, når først den har etableret sig, men hvis behandlingen sættes ind tidligt, er chancerne gode. Sygdommen rammer fortrinsvis børn og unge, skriver nyhedsbureauet AP.

Den vietnamesiske regering har nu henvendt sig til WHO for at få hjælp til at opklare årsagen til sygdommen og til at bekæmpe den.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere