Vi har for travlt til at gå på tønden

For meget stress giver danskere problemer med diarre og forstoppelse

Det er ikke sundt at tage arbejdets stress og jag med sig ud i de flisebelagte gemakker, advarer eksperter. (Foto: Colourbox)
Det er ikke sundt at tage arbejdets stress og jag med sig ud i de flisebelagte gemakker, advarer eksperter. (Foto: Colourbox)

Konstante ture på toilettet eller dagevis uden at kunne komme af med det, man skal. Det er virkeligheden for knap hver tredje dansker i alderen 30 til 60 år, skriver 24timer.

Og ubalance i maven betyder manglende energi i hverdagen og mindre velvære. Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har foretaget blandt 1.019 danskere for Bifiform.

Den store synder bag danskernes irriterede, urolige eller oppustede mave skal, ifølge undersøgelsen, findes i en stresset hverdag med dårlig kost og for lidt søvn.

Læs:

Se også: Din tandbørste er fyldt med lortebakterier

Stress giver bøvl med tarmen
Næsten halvdelen af de adspurgte svarer, at de især oplever maveproblemer i perioder med stress. Og det er ikke så underligt, forklarer diætist Lene Allingstrup til 24timer.

- Er man stresset, har man ofte svært ved at finde roen til toiletbesøg, ligesom man ofte spiser både for hurtigt og uregelmæssigt, og det giver alt sammen problemer for fordøjelsen og tarmfunktionen, siger hun.

Længere tids uregelmæssig fordøjelse og dårlig tarmfunktion kan desuden føre en række følgesygdomme med sig, påpeger Allingstrup over for avisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere