Mentholsmøger er de værste

Rygere som foretrækker mentholcigaretter har en højere risiko end andre rygere for at få hjerteproblemer

Mentholcigaretten bliver nu udnævnt til det mest kulsorte får i flokken af tobaksprodukter:

Rygere, der foretrækker menthol-røgen, har højere risiko end andre rygere for at få et slagtilfælde, viser forskning offentliggjort i Archives of Internal Medicine.

Læs:

Se også: Ryger slipper for nikotinskade-regning

Værst for kvinder
Ifølge undersøgelsen var der blandt rygerne, som foretrak menthol-cigaretter, dobbelt så mange, der blev ramt af slagtilfælde som blandt rygere, der røg cigaretter uden menthol.

For menthol-elskende kvinder var risikoen ekstra forhøjet: Her var der tre gange så mange slagtilfælde som blandt de kvinder, der røg almindelige cigaretter.

Studiet viste til gengæld, at mentholcigaretterne ikke var værre end almindelige cigaretter til at forhøje risikoen for andre dårligdomme som lungesygdomme og hjertestop.

Læs:

Se også: Kræft på tilbagetog i USA

Giver dybere hiv
Hvorfor menthol-cigaretterne forhøjer risikoen for slagtilfælde, ved forskerne bag forsøget ikke med sikkerhed.

- En mulighed er, at menthol stimulerer kuldereceptorerne i de øvre luftveje, hvilket kan øge den tid, man holder vejret inde (når man inhalerer, red.), hvilket efterfølgende hjælper partikler fra cigaretterne med at trænge ind i lungerne, siger dr. Nicholas Vosoris, som står bag forsøget, til USA Today.

Hvorfor dette kun påvirker risikoen for slagtilfælde og ikke for eksempel blodpropper i hjertet, kan forskerne ikke svare på.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere