Emballage kan give hjertesygdomme

Britiske forskere har opvist en sammenhæng mellem hjertesygdom og bisphenol A, som bruges i emballager

Mange fødevarer fra konserves og plastik-indpakning indeholder stoffet bisphenol A, som ofte bliver anvendt i den lak og plastik, der beskytter emballagen.

Det er tidligere blevet påvist, at stoffet har hormonforstyrrende virkninger, men nu tyder et nyt studie på, at bisphenol A også øger risikoen for at udvikle hjertesygdomme. Det skriver 24timer.

Forskere ved University of Exeter og University of Cambridge har undersøgt i alt 1619 personer igennem 10 år, hvoraf den ene halvdel havde udviklet hjertesygdomme i perioden.

Deres resultater viser, at de forsøgspersoner, der udviklede hjertesygdomme, havde en højere koncentration af bisphenol A i deres urin ved begyndelsen af den 10-årige periode - også når der var taget højde for almindelige risikofaktorer.

I Danmark blev bisphenol A sidste år forbudt i fødevareprodukter rettet mod 0-3-årige, som for eksempel sutteflasker, tudkopper og emballage til babymad.

Men det skadelige stof findes stadig i en lang række produkter, som vi omgiver os med til daglig. For eksempel er indersiden af konservesdåser og drikkedunke ofte belagt med plastik, der indeholder bisphenol A.

0 kommentarer
Vis kommentarer