Firmaer beholder sundhedsforsikringer

Selvom de private sundhedsforsikringer nu skal beskattes, vælger virksomhederne indtil videre at beholde dem

Kort før jul bebudede Dansk Sundhedsinstitut, at 400.000 danskere ville miste deres sundhedsforsikring, når regeringen fjernede skattefradraget på sundhedsforsikringen.

To måneder efter er der intet, der tyder på, at det går så galt. Det viser en rundringning foretaget af Ritzau til fem udbydere af sundhedsforsikringen.

LÆS:

Se også: Sundhedsforsikring er kun til papirskubberne

Frafald mellem én og to procent
Hos Codan ligger kundefrafaldet i perioden januar til og med februar på mellem en til to procent på medarbejderniveau.

Hos Tryg, der er den største udbyder på markedet på nuværende tidspunkt, ses et frafald på nogle få procent, og hos Danica Pension og PFA Pension mener man slet ikke, at man kan mærke et frafald på baggrund af den nye beskatning.

LÆS:

Se også: Vi bruger sundhedssikring som aldrig før

- Det er vores oplevelse, at vores kunder er glade for deres sundhedsforsikring og derfor gerne betaler det relativt lave beløb i skat for at kunne beholde den, siger Rasmus Robye chef for PFA Sundhed & Skade.

En af årsagerne til, at udbyderne formentlig ikke har oplevet et frafald i deres kundebase kan skyldes, at beskatningen af sundhedsforsikringen først vil fremgå på de enkeltes lønseddel til marts.

Forventer stort fald
Hos Topdanmark har man kun oplevet et frafald på godt 0,7 procent på medarbejderniveau inden for de sidste to måneder. Her forventer man dog ikke, at kunderne vil holde fast i deres forsikringer, når først beløbet blinker på lønsedlen.

- Vi vil ikke blive overraskede, hvis hele markedet for sundhedsforsikringer taber op til 25 procent af sin kundebase, når først lønsedlen kommer ind af døren til marts, siger kommunikationskonsulent hos Topdanmark Troels Leth.

Analysechef hos Dansk Erhverv, Geert Laier Christensen, mener dog ikke, at dykket i antallet af sundhedsforsikringer vil være så mærkbart som Topdanmark spår. H

- Når der ikke er sket noget endnu, så er det fordi virksomhederne og medarbejderne kan se fordelene i forsikringen, siger Geert Laier Christensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer