Flere overvægtige får hjælp til vægttab

Overvægtige søger i stigende grad hjælp til vægttab hos diætister gennem sundhedsforsikringer.

Foto: Thomas Borberg/POLFOTO
Foto: Thomas Borberg/POLFOTO

Over tusinde danskere dør årligt af svær overvægt, og hvert år indlægges 55.000 danskere på grund af overvægt. Nu søger flere danskere hjælp hos diætister gennem deres sundhedsforsikring, viser tal fra PFA Pension og Danica Pension.

I 2011 valgte i alt 255 danskere med en PFA sundhedsforsikring at gå til en diætist for at få bugt med overvægten mod kun 148 i 2008. Hos Danica Pension har man godt 50 kunder om året, der får hjælp af en diætist, efter tilbuddet blev lanceret i 2009.

- Der er ingen tvivl om, at stigningen i efterspørgslen på diætister vil fortsætte med det fokus, der generelt er på sundhed og med de alvorlige konsekvenser mange overvægtige oplever, siger Jacob Erik Holmblad, direktør for PFA Sundhed og PFA Senior.

Hos Foreningen af Kliniske Diætister (FaKD), har man også mærket, at der inden for de seneste fem år har været en øget interesse for diætister inden for den private sektor. Diætisterne finder således nye græsgange i virksomhederne.

- Efter sparerunder i kommuner og regioner er det helt givet, at mange diætister, der før har været ansat i det offentlige, har fundet vej til forsikringsselskaberne og de private virksomheder, siger Henrik Carl Nielsen, advokat hos FaKD.

Ifølge ham er der fortsat et stort behov for diætister. Danskerne har nemlig svært ved at fravælge slikket og tilvælge grøntsagerne.

- I en travl hverdag ryger der måske lidt for meget fastfood ned, og man har ikke helt styr på, hvad man spiser. Derfor er det vigtigt at vide, hvilke vaner der skal justeres. Ernæring er jo i bund og grund hele grundlaget for vores helbred, konstaterer Henrik Carl Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer