Nul Valentinskys til vand-allergiker

Britisk kvinde er så overfølsom overfor vand, at hun skal holde sig fra kindkys, regnvejr og at slukke tørsten i vand

Rachel Prince savner den intimitet med sin forlovede, som kys giver. Til gengæld siger hun, han er god til at give hende opmærksomhed på andre måder. (Foto: Colourbox)
Rachel Prince savner den intimitet med sin forlovede, som kys giver. Til gengæld siger hun, han er god til at give hende opmærksomhed på andre måder. (Foto: Colourbox)

Der er intet snaveri i sigte for den 24-årige Rachel Prince, der bor med sin forlovede i Derbyshire i Storbritannien. Hverken på Valentins dag eller nogen som helst andre dage, skriver Daily Mail.

Hun er nemlig svært allergisk overfor vand, at selv et flygtigt kindkys kan give hende et anfald, hvis hun ikke hurtigt de små spytdråber væk.

Den svære allergiske reaktion ' aquagenic urticaria' er sjælden, og kun omkring 35 tilfælde er kendt verden over.

Hvis hun er for langsom til at fjerne de små dråber spyt, slår hun ud og får et smertefuldt anfald af rødmende og kløende nældefeber.

Læs også:

Se også: Svømmetræneren kan ikke tåle vand

Med hensyn til at få børn skal parret tænke sig rigtig godt om. Dels ønsker Rachel Prince ikke at give den belastende lidelse videre, og dels vil hendes mand komme til at stå med langt de fleste praktiske opgaver, fordi hun eksempelvis ikke vil være i stand til at bade barnet.

Når hun selv vasker sig, er det ultrakort visit under bruseren, og bagefter må hun så lide et anfald, der kan vare fra 10 minutter til en halv time.

- Nældefeberen er så kløende og smertefuldt, at jeg er nødt til at lægge mig for en stund bagefter et bad. Det dræner mig totalt for energi, siger hun til Daily Mail.

Læs også:

Se også: Hun er allergisk overfor vand

Det er ikke kun mundvand, der kan give hende anfald. Også det at drikke et helt almindeligt glas postevand, giver problemer.

- Når jeg drikker vand, føles det som om min hals lukker til og det er meget ubehageligt. Frugtjuice og te er af en eller anden grund ikke så slemt for mig, selvom det også indeholder vand, siger Rachel Prince.

Også blod, sved og tårer, sågar fra hende selv, giver hende nældefeberanfald.

Der findes ingen kendt behandling, så det gælder om at holde sig til ultrakorte bade, undgå at svede og undgå regnvejr. Til at dulme anfald kan visse typer af antihistamin bruges.

0 kommentarer
Vis kommentarer