Sendt hjem direkte fra fødelejet

17 nybagte mødre blev sendt hjem direkte fra fødelejet i nyt forsøg på Aarhus Universitetshospital

Mødrene, som blev sendt hjem med deres nyfødte, var glade for forsøget. (Foto: Colourbox)
Mødrene, som blev sendt hjem med deres nyfødte, var glade for forsøget. (Foto: Colourbox)

Helt efter eget ønske har 17 nybagte mødre forladt fødegangen næsten straks efter, at navlestrengene var klippet over.

Det er Aarhus Universitetshospital, som i nyt forsøg har sendt en række førstegangsfødende direkte hjem fra fødelejet. Det fortæller DR Østjylland.

Trygt at blive sendt hjem
Ingen af de nyfødte er blevet indlagt efterfølgende, og mødrene er glade for at have undværet dagene på patienthotellet.

- Vi kom hjem tre timer efter fødslen og kunne putte vores lille dreng ned i sin vugge. Og vi kunne ligge i vores egen seng, hvor vi jo sover allerbedst, siger Mia Lund Jepsen fra Aarhus.

- Vi var ikke nervøse, for vi var godt forberedte, og så glædede vi os også bare til at komme hjem i stedet for at bo til låns på et sygehus, tilføjer hun over for DR.

Ikke alle bliver sendt hjem
I alt 50 førstegangsfødende har været med i projekt Rolig Start og mod at få fødselsforberedelse og besøg i hjemmet af en jordemoder var oplægget, at mor og barn skulle direkte hjem efter fødslen. Men kun hvis graviditeten og fødslen var forløbet uden komplikationer.

Lige nu er evalueringen af projektet i gang, og chefjordemoder Joan Dürr er spændt.

- Hvis det holder stik, at det giver familierne tryghed og en god oplevelse, så har vi fundet en vej, vi så kan gå på i forhold til at lave nogle tilbud i fremtiden, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer