Pensionistkirurg om skæve bryster: Forandringer er almindelige

Men 77-årige Bent Kirkby vil gerne genoperere utilfredse kvinder

Bent Kirkby vil gerne genopere Helle R. Larsens skæve bryster, hvis hans tidligere arbejdsgiver, Kim Tjelums ekskæreste Mitte Skjold, åbner en ny klinik. (Foto: Jens Dige)
Bent Kirkby vil gerne genopere Helle R. Larsens skæve bryster, hvis hans tidligere arbejdsgiver, Kim Tjelums ekskæreste Mitte Skjold, åbner en ny klinik. (Foto: Jens Dige)

- Det er meget almindeligt, at der sker forandringer hen ad vejen, at bindevævet skrumper, så brysterne ser uens ud. Så må vi jo finde ud af, hvad vi kan gøre for at ændre det, hvis det ikke selv retter sig til.

Sådan siger den 77-årige, pensionerede plastikkirurg Bent Kirkby om de bryster, han har udstyret Helle R. Larsen med. LÆS OGSÅ:

Se også: Pensionistkirurg opererede mine bryster skæve

Kvindens smerter er heller ikke ualmindelige, mener han.

- Hvad mener du om, at flere kvinder klager over dine operationer?

- Jeg erindrer ikke at have set dem og har derfor svært ved at udtale mig om dem, men det er noget, der kan ske i alle tilfælde, når man behandler patienter. Hver gang du opererer 100, er der fire-fem, der ikke er helt tilfredse med resultatet. Men jeg har tilbudt hende at korrigere det, hvis Mitte Skjolds klinik åbner.

Mitte Skjold er Kim Tjelums ekskæreste og tidligere medejer af Danica Klinikken, som angiveligt er i gang med at åbne en ny klinik i løbet af foråret.

Bent Kirkby vil også gerne se på den kvinde, han opererede samme dag som Helle R. Larsen.

- Er det så gratis, når en patient skal genopereres?

- Hvis det er på sygehuset er det jo. Hvis en behandlet patient skal rettes i privat praksis indenfor et års tid efter operationen, plejer behandlingen at være gratis. Det er muligt, der skal betales for bedøvelse, og klinikken tager noget for det.

- Hvad siger det dig, at patienter klager over dig til Patientombuddet?

- Det er den måde, man kan gøre det på.

Selv om han udtaler til ekstrabladet.dk, at han overvejer at lægge skalpellen, føler den 77-årige plastikkirurg sig stadig frisk.

- Jeg er ikke mere gammel, end jeg kan sejle Bagsværd sø rundt ti kilometer. Men jeg er jo ikke 24 år mere.

LÆS OGSÅ:

Se også: Pensionistkirurg overvejer at lægge skalpellen

LÆS OGSÅ:

Se også: 77-årig opererer uden tilladelse

Er du blevet opereret af Kim Tjelum, Bent Kirkby eller hans medarbejder, Per Gunnar Opitz, på Danica Klinikken eller Cosmopol Klinikken, så skriv til kup!

Patientforsikringen har foreløbig modtaget 12 anmeldelser vedrørende behandling på Danica Klinikken.

Foreløbig er to anerkendt.

Mindst 52 klager over behandlinger på Danica Klinikken skal behandles i Patientombuddet.

Er du kommet til skade ved en kosmetisk operation, kan du søge om erstatning hos Patientforsikringen.

Du kan også klage til Patientombuddet over din behandling på Danica Klinikken eller direkte over den læge, der har opereret dig.

Da Kim Tjelum frivilligt har smidt kittel, titel og autorisation er han ikke længere Sundhedsstyrelsens ansvar, men politiets. Her har man modtaget flere anmeldelser - både fra Sundhedsstyrelsen og patienter.

Hvis du er blevet opereret af Kim Tjelum, da han ikke havde autorisation, kan du melde ham til politiet.

(Kilde: Patientforsikringen, Sundhedsstyrelsen og Københavns Politi)

Danmarks nye bryst-skandale

- Kim Tjelum har frivilligt smidt lægekittel og autorisation.

- Derfor er han ikke længere Sundhedsstyrelsens, men politiets ansvar.

- Derfor er kritiske tilsynsrapporter fra Danica Klinikken ikke offentligt tilgængelige på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

- Ekstra Bladet har dog fået aktindsigt i de tre rapporter. De afslører et syndigt rod i både registreringer af læger, sløset og mangelfuld journalføring og stribevis af utilsigtede hændelser, som langtfra i alle journaler var ' relevant beskrevet'.

- Ved første besøg 29. april 2011 konkluderede Embedslægerne blandt andet, at der var væsentlige problemer med patientsikkerheden, og at der ikke måtte udføres kosmetiske indgreb før næste besøg to uger senere. Det var Kim Tjelum indforstået med.

- Ved andet besøg 13. maj gav Embedslægerne ham endnu en chance, selv om der stadig var problemer. Tjelum kunne genoptage operationerne 16. maj 2011. Han kunne dog ikke vente så længe, for allerede 14. maj opererede han Suzie Jensen.

- Først 8. juni gav Embedslægerne Tjelum kniven. Han fik forbud mod at operere og skulle afregistreres på klinikken. Før Sundhedsstyrelsen nåede at flå kitlen af ham, smed han den dog selv.

- Mindst 52 klagesager over Kim Tjelum skal behandles i Patientombuddet.

ekstrabladet.dk har dog fået aktindsigt i de kritiske rapporter og har intet imod at bringe dem frem i lyset til skræk og advarsel for danskere, der overvejer at få fikset bryster med videre af Kim Tjelum.

LÆS EMBEDSLÆGERNES TRE RAPPORTER FRA DANICA KLINIKEN, SOM SUNDHEDSSTYRELSEN IKKE MÅ OFFENTLIGGØRE, HER:

Tilsynsrapport for 29. APRIL 2011

Tilsynsraport for første genbesøg 13. MAJ 2011

Tilsynsrapport for andet genbesøg 8. JUNI 2011

1 af 3 Kim Tjelum var efter alt at dømme ikke et godt bekendtskab for den respekterede og rutinerede plastikkirurg, Bent Kirkby, som bliver kigget efter i sømmene af Sundhedsstyrelsen efter manglende registrering på Tjelums Danica Klinikken. Nu klager to kvinder over ham. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 3 Ifølge Bent Kirkby er det normalt, at brysterne i en tid efter operationen ser uens ud. Helle R. Larsen blev opereret i juli. Hendes venstre bryst fylder en H-skål og det højre en G-skål. (Privatfoto)
3 af 3 Bent Kirkby vil gerne genopere Helle R. Larsens skæve bryster, hvis hans tidligere arbejdsgiver, Kim Tjelums ekskæreste Mitte Skjold, åbner en ny klinik. (Foto: Jens Dige)
0 kommentarer
Vis kommentarer