Beskidte børn er sunde børn

Dit barn har bedre af en beskidt sut end hysterisk renlighed. Forældres bakterieforskrækkelse kan gå ud over børns immunforsvar og tarmflora

Det er vigtigt for børn at komme i kontakt med en masse forskellige bakterier tidligt i livet, viser forskning. (Foto: Colourbox)
Det er vigtigt for børn at komme i kontakt med en masse forskellige bakterier tidligt i livet, viser forskning. (Foto: Colourbox)

Skolder du også sutten, når poden har tabt den på det støvede gulv, så er du en af de bakterieforskrækkede forældre, der bør tage sig sammen.

Multiresistente bakterier og sygdomsfremkaldende fødevarebakterier som for eksempel Salmonella har ændret vores syn på bakterier som helhed. Det skriver Videnskab.dk.

Beskidte børn får ikke allergi
Det har fået masser af mennesker herunder forældre til at få et helt hysterisk forhold til renlighed. Udover at desinficere sutten, er det for mange blevet en vane at vaske hænderne i alkogel og skrubbe børnene rene hver eneste dag.

Ifølge Professor MSO Tine Rask Licht fra DTU Fødevareinstituttet viser statistikken tydeligt, at enebørn og førstefødte børn oftere udvikler allergi. Det mener man skyldes, at de ikke kommer i kontakt med så mange bakterier i deres første leveår, som de ville have gjort via søskende, der tager bakterier med hjem.

- Børn der vokser op på en gård kommer også i kontakt med flere bakterier, hvilket kan være grunden til at de sjældnere udvikler allergi og astma, siger Tine Rask Licht videre.

Læs også: Epidemi af kold lungebetændelse raser i Danmark

Drop barnets daglige bad
Og de alt for renlige forældre gør børnene en bjørnetjeneste. De har nemlig brug for at komme i kontakt med en masse bakterier for at udvikle et sundt immunforsvar og en sund tarmbakterieflora.

- Man skal møde en masse bakterier tidligt i livet. I hjemmet er bakterierne på gulvet ikke farlige, og rent faktisk er mange af de bakterier, der kommer på sutten, hvis den rammer gulvet, gavnlige for dit barns helbred. Mit råd er, at man skal lade være med at prøve at fjerne alle bakterier fra barnets omgivelser. Det er ikke sundt, siger Professor MSO Tine Rask Licht fra DTU Fødevareinstituttet til Videnskab.dk.

Læs også: Storbykvinder vil have kejsersnit

Er du hysterisk med renlighed? Skriv din kommentar nedenfor.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen