En stor Børge uden stegeos

Jesper Frederiksen passer på - men er overrasket over pølse- og grillbranchens høje placering på risikolisten

Jesper Frederiksen fra grillbaren Harry's Place i København bruger kun lidt fedt og ingen friture for ikke at skræmme kunderne væk. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Jesper Frederiksen fra grillbaren Harry's Place i København bruger kun lidt fedt og ingen friture for ikke at skræmme kunderne væk. (Foto: Thomas Lekfeldt)

– Der er kun lidt fedt på panden, og vi bruger slet ikke friture her, siger Jesper Frederiksen, inden han langer endnu en stor Børge over disken.

Jesper har det seneste år været indehaver af Harry’s Place – en grillbar, der ligger i det nordvestlige København, som bl.a. er kendt for de hjemmelavede pølser, herunder publikumsfavoritten Børge.

– Og så har vi en god udsugning, supplerer Jesper og peger over de to store blanke stegepander.

Overrasket over kræftrisiko
Han er en anelse overrasket over, at pølsevogne og grillbarer ligger i top over de brancher, hvor mandlige ansatte får lungekræft. Men ved nærmere eftertanke kan der måske alligevel være noget om snakken.

– Hvis man står i fedt og friture, så er det jo sundhedsfarligt. Men det er nok mest shawarma-barer og pizzeriaer, hvor det kan være et problem.

– Der er køkkenarbejdet mere spredt i forhold til her, hvor al stegning foregår under udsugningen, fortæller han.



0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere