2.808 er nu ramt af VTEC-bakterien

VTEC-bakterien har nu krævet 27 ofre. I alt er 2.808 ramt af bakterien, oplyser Robert Koch Instituttet i Tyskland

Pas fortsat på agurker fra Nordtyskland, oplyser Fødevarestyrelsen (Foto: Colourbox)
Pas fortsat på agurker fra Nordtyskland, oplyser Fødevarestyrelsen (Foto: Colourbox)

Agurken er efter en kort pause tilbage i skurkerollen på det europæiske grøntsagsmarked. Det sker efter, at tarmbakterien VTEC er blevet fundet i en agurkesalat i Magdeburg. Selvom den blev smidt i skraldespanden, så nåede tre familiemedlemmer at blive syge af den syrlige spise.

Faderen slap med lettere symptomer, mens moderen og datteren blev kørt på hospitalet til behandling. Moderen er udskrevet igen, men datter behandles fortsat for den mest alvorlige afart af bakterien, der hedder HUS. Det skriver den tyske avis Bild.

Myndighederne er ved at analysere prøverne fra agurkesalaten for at finde de præcise omstændigheder. De oplyser dog, at tomater, salat og bønnespirer fortsat er mistænkte for at bære bakterien. Det skriver Frankfurter Allgemeine.

Læs også: VTEC-kilde bliver måske aldrig fundet

Aftagende bakterie
På trods af det stigende dødstal, så vurderer Robert Koch Instituttet, at tilfældene med VTEC-bakterien er aftagende i Tyskland. De kan dog ikke på nuværende tidspunkt sige, om det skyldes at bakterien er på retur, eller fordi de tyske forbrugere undgår agurker, bønnespirer og andre grøntsager.

Siden smitten begyndte i starten af maj har instituttet registreret 2808 smittede med VTEC-bakterien. Det har ført til 26 dødsfald i Tyskland og et enkelt i Sverige. I Danmark er der endnu ingen døde, men 22 er smittede, hvoraf de syv er ramt af nyresvigt.

Læs også: Fødevarestyrelsen: Spis trygt dansk grønt

Køb og spis dansk
Herhjemme prøver Fødevarestyrelsen at begrænse skaderne på danske grøntsager. De gik derfor i går ud og opfordrede folk til at spise flere danske grøntsager, så de ikke går glip af vigtige vitaminer og mineraler. I stedet fraråder de fortsat folk at købe grøntsager fra Nordtyskland.

- Kilden til det tyske udbrud er ikke danske grøntsager. Dem kan forbrugerne fortsat trygt spise, siger fødevareberedskabschef Kim Vandrup Sigsgaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere