Tyske bønnespirer kan være VTEC-kilde

Tyske myndigheder advarer mod at spise lokalt producerede bønnespirer, der kan være kilde til VTEC-smitten

Pas på de dødbringende agurker! (Foto: Colourbox)
Pas på de dødbringende agurker! (Foto: Colourbox)

Bønnespirer fra Niedersachsen kan være en årsag til udbruddet af den alvorlige VTEC-epidemi, meddeler delstatens landbrugsminister, Gert Lindemann, på et pressemøde.

Endnu har laboratorieprøver ikke givet et afgørende bevis, men indicierne er så entydige, at ministeriet anbefaler, at man undlader at spise bønnespirerne.

Tidligere oplyste en talsmand for ministeriet, at bønnespirerne er dyrket på en gård i Niedersachsen.

Den pågældende gård er nu lukket helt ned, og myndighederne er i færd med at undersøge i alt 18 forskellige spireblandinger fra gården, blandt andet bønnespirer, broccolispirer, ærte- og kikærtespirer.

- Der går et meget tydeligt spor til gården som kilde til smitten, siger Lindemann på søndagens pressemøde.

- Det er den mest overbevisende kilde til e-coli smitten.

Gården har blandt andet leveret spirer til Lübeck, til en kro i omegnen af Rotenburg, til et hotel i Lüneburg og en kantine i Bochum.

Myndighederne opretholder ifølge en talsmand for Niedersachsens landbrugsministerium også en advarsel mod at spise tomater, agurker og salat.

Den farlige e-colibakterie har kostet 22 mennesker livet, heraf 21 i Tyskland og en i Sverige.

Mere end 2200 mennesker er blevet syge af smitten, der har bredt sig til 12 lande.

Fælles for de smittede er, at de har rejst i det nordlige Tyskland.

Der er tale om det dødeligste udbrud af e-coli i nyere tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere