Otte danskere fik 'agurkesyge' på restaurant

Medlemmerne af et dansk rejseselskab på dagstur til Lübeck var blandt de første, der blev smittet med den tyske agurkesyge

Flere blev meget alvorligt syge efter et restaurationsbesøg i Lübeck. (Arkivfoto: Colourbox)
Flere blev meget alvorligt syge efter et restaurationsbesøg i Lübeck. (Arkivfoto: Colourbox)

BERLIN (ekstrabladet.dk): Medlemmerne af et dansk rejseselskab på dagstur til Lübeck var blandt de første, der blev smittet med den tyske agurkesyge, E-coli bakterien, VTEC 0104.

Læs også: 18 danskere kæmper med agurkesyge

Myndighederne går nu ud fra, at de fik smitten på en restaurant, hvor 17 hidtil er blevet syge og en indtil videre er død.

Otte af de syge tilhørte den danske rejsegruppe, skriver avisen Lübecker Nachrichten, som ikke nævner navnet på restauranten.

Danskerne besøgte stedet i dagene 12. til 14. maj. Også 34 kvindelige medarbejdere fra skattevæsenet i alle tyske delstater – på seminar i Lübeck - spiste på restauranten, og otte af dem blev syge – flere ’meget alvorligt’.

Den ene, en kvinde fra Nordrhein-Westfalen, er død på grund af den påfølgende infektion.

Også et lille barn fra Sydtyskland, som deltog i en større familiefest i det samme lokale, er alvorlig sygt.

Agurkebakterie er ny og supergiftig

Professor Werner Solbach, som er mikrobiolog på Lübeck Universitetssygehus bekræfter overfor der Spiegel, at de 17 tilfælde alle stammer fra den samme restaurant.

Han afviser at oplyse virksomhedens navn, fordi han mener at ’restauranten ikke kan bebrejdes for det, der er sket’.

Der har allerede været eksperter fra Robert Koch Institut og lokale myndigheder på restauranten for at tage prøver og for at se, om der foreligger en mulighed til at identificere smittekilden.

En af de ting, der undrer eksperterne, er, at kun nogle af de mange gæster der har spist på restauranten er blevet syge. Størstedelen af gæsterne er ikke blevet smittet.

Eksperterne håber at komme et skridt videre ved at gennemgå listerne over madleverandører til den aktuelle restaurant.

­På den måde kan vi følge hvert enkelt produkt, fra bondemanden og frem til maden står på restaurantens bord, siger professor Werner Solbach.

- Idtil nu har vi kun haft vage antydninger at arbejde ud fra, men nu kan vi helt konkret gribe fat i de produkter, der har været på den aktuelle restaurants bord, siger professoren.

Indtil videre er 18 danskere smittet. De 17 formentlig i Nordtyskland, hvor smitten menes at være udsprunget. Statens Seruminstitut mener, at sygdommen, som har kostet flere dødsofre i Europa, nu er ved at stilne af.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere