Danske agurker under coli-mistanke

Fødevarestyrelsen har pålagt en fynsk virksomhed at trække agurker tilbage efter mistanke om farlige colibakterier i danske agurker

Efter to virksomheder i Grindsted og Kolind er en virksomhed på Fyn nu også blevet pålagt at trække agurker tilbage.

Det drejer sig om Mango I/S i Odense.

Tilbagetrækningen skyldes frygt for farlige colibakterier i fem kasser agurker.

I Kolind drejer det sig om den økologiske virksomhed Anemonerne og i Grindsted, Fairfood.

Fairfood leverer blandt andet til kantiner og institutioner, mens Anemonerne bringer varer direkte til folks hjem.

Samtidig analyserer Fødevarestyrelsen agurker fra to større danske producenter på baggrund af en tysk mistanke til agurker, der kan stamme fra Holland eller Danmark.

Agurkerne er angiveligt kommet til Tyskland via Mango I/S i Odense.

Fødevarestyrelsen vil ikke offentliggøre navnene på producenterne, da mistanken er meget vag i øjeblikket.

Tidligere mente de tyske myndigheder, at coli-bakterierne kun kom med spanske agurker.

Fødevarestyrelsen oplyser, at der fortsat er stor usikkerhed om de aktuelle fund. Men af hensyn til forbrugersikkerheden har Fødevarestyrelsen besluttet at analysere agurker fra de to danske producenter.

Det sker for at udelukke enhver risiko for, at der måtte være inficerede agurker på det danske marked. Fødevarestyrelsen arbejder på højtryk for at få analyseresultaterne i hus hurtigst muligt.

Fødevarestyrelsen har offentliggjort navnene på de to spanske producenter, som har leveret e-coli-inficerede agurker til bl.a. Tyskland og Danmark. Det drejer sig om Pepino Bio Frunet i Malaga og Hort o fruticola i Roquetas de Mar Almeria.

Forbrugerne skal undgå at spise rå agurk fra Spanien og rå agurk, tomat og salat fra Nordtyskland, lyder opfordringen fra Fødevarestyrelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer